Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Smegenys-sraigteliai

Share

2 Responses to “Smegenys-sraigteliai”

  • Remigijus Šimašius parašė:

    Deja, į sraigrelių nominacija vėl turi šansų pretenduoti Maisto ir veterinarijos tarnyba.

    Ji nepasivargina pagalvoti kaip padaryti, kad šviežia žuvis atotektų maisto neturintiems – geriau jau ją saugiai utilizuoti (o gal išsidalinti?…).

    Tik pažiūrėkit:

    „Tokios žuvys negali būti naudojamos žmonių maistui, nes jos neteisėtai sužvejotos ar įgytos. Todėl gali būti neaišku, kokiais metodais ir kur jos sugautos. Be to, neaišku, kaip ir iš ko jos įsigytos, kaip gabentos, laikytos. Kitaip tariant, neužtikrinamas produktų atsekamumas ir sauga. Pagal galiojančių teisės aktų reikalavimus žmonių maistui produktus gali tiekti tik asmenys (fiziniai, juridiniai) registruoti ar patvirtinti VMVT nustatyta tvarka ir kontroliuojami šios tarnybos, kad būtų užtikrinama sauga, atsekamumas“, – dėstė VMVT atstovė.

    Plačiau: http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/ministerija-siekia-brakonieriu-sugauta-zuvimi-pamaitinti-skurstancius.d?id=64126458

  • LIETUVOS VALDŽIA TĘSIA ABSURDO POLITIKĄ: STIPRI GLOBOS ĮSTAIGA – STIPRIOS ŠEIMOS PAGRINDAS
    2014-2015m. vėl skirta 126 mln LTL stacionarioms paslaugoms socialinės globos įstaigose, ciniškai įvardijant tai kaip „šeimų stiprinimo ir visaverčio jų funkcionavimo užtikrinimo“ priemonę

    Nacionalinės demografinės (gyventojų) politikos strategijos šeimos gerovės srityje 2014 – 2015 m. veiksmų plane didžiausios sumos numatomos Stacionarių socialinių paslaugų įstaigų infrastruktūros modernizavimo programai – tam per dvejus metus numatoma išleisti daugiau kaip 109 mln. litų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų ir per 16 mln. litų valstybės biudžeto specialiųjų bendrojo finansavimo lėšų. Nestacionarių socialinių paslaugų infrastruktūrai neįgaliems asmenims, neįgaliems ir sutrikusio intelekto vaikams, pagyvenusiems asmenims, socialinėms rizikos asmenims ir jų šeimoms 2014-2015 metais numatyta per 1 mln. litų ES struktūrinių fondų lėšų bei daugiau kaip 600 tūkst. litų valstybės biudžeto specialiųjų bendrojo finansavimo lėšų. Palyginame šiuos du skaičiukus: 126 mln Lt ir 1,6 mln LT – ar jaučiate kaip bus sustiprintos Lietuvos šeimos, padėta neįgalius vaikus auginančioms šeimoms, ir integruoti žmonės su negalia? Argi tai puikiai neatitinka plano? Juk stipri globos įstaiga – tai pažangi Lietuva ir stipri šeima!

    Ištrauka iš Nacionalinės demografinės (gyventojų) politikos strategijos šeimos gerovės srityje 2014 – 2015 m. veiksmų plano:

    4. Plano veiksmai atitinka Valstybės pažangos strategijos „Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“, patvirtintos Lietuvos Respublikos Seimo 2012 m. gegužės 15 d. nutarimu Nr. XI-2015 „Dėl Valstybės pažangos strategijos „Lietuvos pažangos strategija „Lietuva 2030“ patvirtinimo“, ir 2014–2020 metų nacionalinės pažangos programos, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2012 m. lapkričio 28 d. nutarimu Nr. 1482 „Dėl 2014–2020 metų nacionalinės pažangos programos patvirtinimo“, nuostatas. Plano įgyvendinimo rezultatai prisidės prie šiame punkte nurodytuose planavimo dokumentuose numatytų šalies pažangos vertinimo rodiklių pasiekimo.

    5. Plano įgyvendinimo veiksmais bus padidintas jaunimo ir pagyvenusių žmonių užimtumas, sudarytos geresnės sąlygos šeimos nariams derinti profesinę veiklą ir šeimos pareigas, bus sukurtos geresnės kokybės ir lengviau prieinamos vaikų priežiūros ir ugdymo paslaugos, skatinamas pagalbos šeimai sistemos kūrimas, valstybės, savivaldybių ir visuomenės bendradarbiavimas šeimos gerovės srityje, taip prisidedant prie šeimų stiprinimo ir visaverčio jų funkcionavimo užtikrinimo.

    Nebeironizuojant noriu paklausti kiek leisime šimtams milijonų litų nusėsti valdininkų kišenėse vietoje to, kad pareikalautume realios pagalbos ir paslaugų šeimoms, kiekvienai pagal poreikius – tėvystės kursų, pagalbos prižiūrint neįgalius vaikučius, atokvėpio paslaugos sunkius “neįgaliukus” auginančioms šeimoms, profesionalios pagalbos atsikratant priklausomybių, surandant darbą ilgalaikių bedarbių šeimoms, mažinant skurdą daugiavaikėse šeimose ir sukuriant profesionalių globėjų šeimas, kur vaikas, kurio tėvams niekaip nepavyko padėti, gyventų namuose, ne 120-ies ar 60-es asmenų įstaigose, bet 3-5-7 asmenų šeimoje?

    Dovilė

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos