Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Neišsižadėk savo artimo kelyje

Didysis penktadienis – diena, kai minime Teisiojo nukryžiavimą, o rytoj galėsime sau priminti, kaip netgi stiprieji jo gali išsižadėti. Tačiau mano komentaras – apie gerokai žemiškesnius dalykus.

Nežinau kiek tiesos yra pranešimuose, kad mokesčių inspekcija gaudo pakeleivius pavežančius vairuotojus (http://verslas.delfi.lt/automoto/mokesciu-inspektoriai-tikrino-ar-vairuotojai-neveza-pakeleiviu.d?id=44681681).

Viskas normalu, jei gaudomi nelegalūs vežėjai, kuriems tai verslas.

Tačiau absoliučiai nenormalu, jei gaudomi ar įspėjimais bauginami geranoriški vairuotojai, kurie paveža pakeleivingą žmogų ar kurie kooperuojasi kartu važiuoti į darbą, studijas ar kitur.

Mano supratimu, mokesčių inspekcija turėtų labai aiškiai paskleisti žinią, kad nėra pažeidimas ne tik pavežti pakeleivį, bet ir dalintis kelionės išlaidomis.

Tikrai viliuosi, kad mokesčių inspekcija imsis atitinkamų veiksmų, kurie išsklaidytų žmonių abejones. Priešingu atveju galime prieiti iki to, kad gal net ir keleivis, pavėžėtas nemokamai, bus apmokestintas kaip gavęs  pajamas natūra?..

Savo ruožtu galiu pažadėti šio klausimo nepamiršti ir imtis kas nuo manęs priklauso, kelti klausimą Vyriausybėje ar kitur, kad žmonės jaustųsi drąsiai kai elgiasi geranoriškai, paslaugiai, galiausiai netgi ekologiškai. Pavyzdžiui pavežėdami savo artimą.

Rodyk draugams

Share

Comments are currently closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos