Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Kaip rašantis apie rašančius

Arba

Per mažai pastebėti geri blogai

Gyvenimas mano dėliojasi taip, kad kažkada vyravęs potraukis skaityti, stebėti, klausytis vis labiau išvirsta į poreikį rašyti. Taigi, vis parašau. Dėl to, kad turiu, ką pasakyti. Dėl to, kad stebėdamas ir skaitydamas vis kažką pamatau kuo verta pasidalinti. Dėl to, kad noriu, kad mane suprastų. Dėl to, kad tai padeda pasiekti mano tikslus.

Džiugu, kad yra žmonių, kurie tuos rašymus įvertina. Turiu galvoje tai ir tai.

Ačiū dar kartą. Juolab, kad vienas iš įvertinimų yra ir draugiškas spyris į užpakalį (postūmis į priekį) atnaujinti į naują kokybinį lygmenį savo blogo išvaizdą, funkcionalumą ir tyrumą (laisvumą nuo reklamų).

Kaip supratau, gavus įvertinimus gražu būtų ir kitus įvertinti. Daug kas, iš to, ką mėgstu, jau yra įvertinta. Natūralu, nes kas skaito mane, aš juos skaitau, o mes kartu viens kitą paskaitome 🙂 Taigi, nebevardinsiu nei vieno, kurių įrašus Google + esu kada pakomentavęs ar kokį pliusą pridėjęs. Visa tai yra gerai ir gražu. Paminėsiu blogus, kurių nelabai daug pastebėjau kituose bloguose. Kitaip tariant, apie tuos, kurie turbūt nepakankamai dar pastebėti.

Pirmiausia (taip taip, galima mane apkaltinti, kad vis neatsiskiriu nuo ten, kur pradėjau):  llri.blogas.lt. Tai vieta, kur galima rasti minčių, susijusių su ekonomika, bet ne ekonomistinių, paremtų sveiku protu, bet ir kai kuo daugiau – nuosekliomis žiniomis ir sąžiningais tyrimais. Autoriai įvairūs. Google+ kol kas nesireiškia, bet kai kurie jau yra: Rūta Vainienė, Žilvinas Šilėnas, Vytautas Žukauskas, Adolfas Mackonis.

Druskininkų naujienos – neįtikėtinai pozityvus ir sveiko proto redaktorius, kurio blogą rekomenduoju sekti. Reikia pripažinti, kad Google + daugiau nei oficialiame bloge gerų dalykų Romas Sadauskas pasidalina, ir ten, manau, yra pakankamai žinomas.

Mindaugas Kiškis ir jo blogas yra tas blogas, kurį reikia būtinai skaityti, jei įdomu kas ta ACTA ir visi aplink esantys intelektinės (ne)nuosavybės klausimai.

Ir dar noriu paminėti Tomą Vilucką ir jo blogą, kuris netipiškai, o giliai ir taikliai rašo apie katalikų bažnyčią. Tiesa, trūksta man tame bloge, kad Tomas dar labiau akis atvertų ir atrastų naujus laisvės horizontus (ne tik per tikėjimo prizmę). Tada būtų apskritai puiku. Bet ir dabar, jei tik tematika kažkiek domina, labai verta skaityti.

Tai šitiek iš manęs apie stilingus blogus. Visada džiugu, kai yra ką geruoju paminėti.

Rodyk draugams

Share

Comments are currently closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos