Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Konkurencija ranguoja aukštąsias mokyklas

(Sveikinimai švietimo ministrui Gintarui Steponavičiui)

Šią savaitę paaiškėjus stojimo į aukštąsias mokyklas rezultatams  pasigirdo visokiausių balsų. Tarp jų neretas – nerimas dėl vienos ar kitos aukštosios mokyklos ar studijų šakos ateities, kai ten atėjo per mažai krepšelį gavusių (t.y., geriausiai bendrojo lavinimo egzaminus išlaikiusiųjų) studentų.

Nesiginčysiu, kad krypčių grupavimas galės būti tobulinamas, tačiau tai – tik niuansas.

O apskritai noriu pasidžiaugti, kad konkurencija pradėjo ranguoti aukštąsias mokyklas bei studijų programas. Į studentams patrauklesnes mokyklas ir programas pagaliau ateis daugiau pinigų, o į nepatrauklias – mažiau.

Todėl tie, kas dirba ne taip, kaip to nori studentai, turės verstis per galvą, kad savo padėtį ištaisytų ir pritrauktų daugiau gabaus jaunimo. Jei mokykla populiarumo neturi – pagaliau bus neišvengiama ieškoti sprendimų, o ne skųstis apie finansavimo nepakankamumą.

Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad konkurencijos variklis užkurtas. Esu įsitikinęs, kad jis duos savo rezultatus – geresnę kokybę už priimtiną kainą.

Sveikinu ir Gintarą Steponavičių su reformos įsibėgėjimu. Didžiuojuosi, kad dar dirbdamas Lietuvos laisvosios rinkos institute buvau prie šios reformos ištakų.

Rodyk draugams

Share

Comments are currently closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos