Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Lytiniai santykiai – blogis?

Be mano galva gerokai svarbesnių klausimų šiandien pasitarime Vyriausybė pasvarstė ir patį garsiausią pastarųjų savaičių įstatymą – Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos informacijos. Premjeras pagrįstai susirūpino kai kurių priimto įstatymo nuostatų neadekvatumu. Pasiūlė sprendimą: drausti ne tik homoseksualių ir biseksualių santykių agitavimą, tačiau bet kokių.

Turiu pasakyti, kad priešingai nei teigiama, šis pasiūlymas susilaukė toli gražu ne visų palaikymo. Visi liberalai ministrai buvo prieš. Tačiau įdomiausia – kaip pagal tokią formuluotę teks vykdyti taip gražiai konservatyvią šeimos santykių propagavimo politiką?..

Pavyzdžiui, vaikas sako: „seksas yra bjauru”. Į tai koks nesusipratęs pedagogas, psichologas ar šiaip sveiko proto žmogus atsako: „ne, seksas yra gerai ir natūralu, iš to galiausiai gimsta vaikai, tik svarbu, kad tai, kaip ir vaikų auginimas – šeimą sukūrusių suaugusiųjų reiklas”.

Ar tai ne agitavimas už lytinius santykius?..

Mano įsitikinimų konservatyvieji kolegos (aš pats save, beje, laikau labai konservatyviu) turėtų neužmiršti, kad daug dalykų nėra savaime blogi ar geri, o priklauso nuo laiko, vietos, žmogaus intencijos ir kitų aplinkybių.

Rodyk draugams

Share

,

Comments are currently closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos