Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Kaip konservatoriai soclenktynėse dalyvauti rengėsi

Kai vakar žiniasklaidoje pamačiau, ką kai kurie konservatorių politikai kalba apie progresinius mokesčius, net nusipurčiau iš nuostabos ir pasipiktinimo. Jų idėja maždaug tokia: kairieji socdemai progresinių mokesčių neįvedė, apgaudinėjo savo elektoratą, tai mes, dešinieji, dabar turime imti ir tai padaryti, įgyvendinti kairiųjų pažadus.

Ką tai reiškia?

Pirma, ruošiamasi apgauti rinkėjus. Dalis rinkėjų už konservatorius balsavo kaip už dešiniuosius. Tai, kad jie buvo prieš progresinius mokesčius, galėjo būti svarbus motyvas. Jei bus pasielgta priešingai ir įgyvendinami socdemų planai, tai bus ne kas kita kaip rinkėjų apgavystė. Negi konservatoriams neužtenka mokesčių didinimo, kurį jie iniciavo kadencijos pradžioje?..

Antra, klausimas ar tie konservatoriai, kurie siūlo įvesti progresinius mokesčius, iš tiesų yra dešinieji? Juk paprastai konservatoriai, dešinieji, būna prieš progresinius mokesčius, tad tokie priešingi konservatyviajai ideologijai siūlymai gali rodyti, kad juos siūlantieji patys širdyje iš tiesų yra socialistai, todėl ir ruošiasi realizuoti socdemines idėjas.

Trečia, progresinių mokesčių siūlytojus konservatorius tiesiog apsėdo pavydas. Net nesikuklinama argumentuoti, kad progresiniai mokesčiai skirti atimti ir padalinti, lyg nuo to visuomenėje padidėtų gerovės. Negi užmirštama, kad norint kurti gerovę reikia nebausti tų, kuriems pavyksta uždirbti daugiau, o atvirkščiai – daryti taip, kad daugiau uždirbti galėtų visi, kas to siekia?

Kad nesivelčiau į tai, kodėl progresiniai mokesčiai yra blogai, tiesiog pasidalinsiu prieš kelis metus savo dėliotais argumentais apie tai.

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2007-07-25-remigijus-simasius-faktai/29627

http://www.lrt.lt/print.php?strid=3628346&id=3806661

http://www.lrytas.lt/-12036878681202744586-kod%C4%97l-progresiniai-mokes%C4%8Diai-b%C5%ABt%C5%B3-klaida.htm?id=13005454281299967379&view=6

http://llri.blogas.lt/remigijus-simasius-pavydo-mokesciai-ir-skurdo-kompleksas-36.html

O dėl konservatorių – tai tikrai keistai atrodo jų noras dalyvauti soclenktynėse su socdemais kas greičiau ir geriau įgyvendins kairiąją politiką.

Beje, norisi tikėtis, kad konservatoriai atsitokės. Norėtųsi matyti, kad Lietuvoje ne tik liberalai atstovauja dešiniąsias pažiūras.

Rodyk draugams

Share

Comments are currently closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos