Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Verslo priežiūra: baimė elgtis protingai

Share

, , ,

Comments are currently closed.

10 Responses to “Verslo priežiūra: baimė elgtis protingai”

  • Nesvarbu parašė:

    Ko iš ju nori ši vyriausybe…
    šiaip turiu pastebeti šiai vyriausybei nedaug ir liko. Ir valdininkai, tai puikiai suvokia tik balsu to nepasako. Ir upe tekes sena vaga, kaip tekejus.
    Man tai keistas tas, kartais net ikyrus TM ir Ukio min. verslumo skatinimas. Kažkaip verslas gyvavo ir iki Šimašiaus. Vadžia darbo vietu nekuria ir verslininku, matomai, neprikeps, kad ir ka jie bedeklaruotu. Ir kam eiti i verslą, jeigu gali eiti i valdininkus?..

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Teisingai, verslas gyvavo ir gyvuos, todėl nuo šiol pakeisim plokštelę ir sakysim kad kiekvienas biurokrata nes verslą gali smaugti kiek įmanydamas. Nes juk Nesvarbu,kaip supratau… 😉

      • Nesvarbu parašė:

        Ai, toks ten ir verslas Lietuvoje, jeigu koks biurokratas sugeba toki užsmaugti.. ne verslas o kažkokia namudininku saviveikla..
        Man regis jusu vyriausybe verslumą jau priskatinot.. ai, ne čia apie šešelini pagalvojau..
        ačiu vyriausybei, čia jos rankos nesiekia, nes butu tas pats, kaip su tuo kitu – legaliu 🙂
        Ir valdininkai, čia niekuo deti jie tik naudojasi tais irankiais, kuriuos jam ibruka valdžia, bent toks ju pasiteisinimas! toks istatymas.

  • Nesvarbu parašė:

    Gražu, prikuriam ivairiu reguliatoriu, o tada jiems prikuriam taisykliu ir instrukciju knygu, kaip reikia reguliuoti. Gyvas galvos skausmas inspektoriui tas verslas, kuo jo mažiau tuo geriau 🙂
    Teko lankytis VMI, del duomenu teikimo sutarties, tai darbuotoja pakildama nuo stalo, eiti pas viršininką užanspauduoti sutarties, mestelejo kolegiai, jog ši prižiuretu interesantą (suprask mane) kad ko nenuneštu.
    Sunku mums, potencialiems pažeidejams 🙂

  • kriu parašė:

    Cia skatinimas inspektoriui kirst kampus?
    Kodel isvis tuomet egzistuoja kazkokia instrukcija, jei ji yra nesvarbi? Kaip apibudinti, kas yra nereiksminga smulkmena? Kiekvienam ji bus kitokia ir per daug jau didele laisve interpretacijoms… Manau reikia tobulint istatymus ir instrukcijas, kad butu konkreciai apibrezti remai ir kas galima/draudziama.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Aha, o prieš tai dar parengti instrukciją kaip parengti instrukciją pagal kurią būtų galima parengti gerą instrukciją instrukcijoms rengti.

      Gyvenimas negali tilpit į instrukcijas. Instrukcijos yra gerai, bet tai nėra pakaitalas galvojimui.

  • Mari parašė:

    Labai į temą jūsų įrašas. Šią savaitę nusprendžiau spręsti situaciją ne pagal nusistovėjusią “pažeidimo konstatavimo tvarką”, o tarpininkaujant tarp šalių, pasiūlant kompromisinį variantą. Po mano pasiūlyto varianto viena iš šalių leido sau laisvai reikšti neigiamas mintis, pateikti nepagrįstų kaltinimų, atsiliepti ne visai teigiamai apie mano asmenį. O čia ta šalis, kuriai įprastiniu atveju grėstų pažeidimo konstatavimas ir iš to išplaukiančios pasekmės. Po tokio pokalbio sėdžiu ir galvoju – ar tikrai turėčiau stengtis dėl asmens, kuris net nemato reikalo kalbėti neįžeidinėdamas.
    Bet iš kitos pusės, jei vis dėlto ta šalis sutiktų su pasiūlytu variantu, kitos šalies teisės būtų apgintos labai greitai, ir aš galėčiau daugiau dėmesio skirti kitų asmenų teisių gynybai.
    Perskaičiau jūsų įrašą, pagalvojau, dar kartą susisiekiau su pirmuoju asmeniu. Laukiu jo sprendimo. Bet manęs neapleidžia mintis, jog galbūt turėjau eiti tipiniu, bet ilgesniu keliu. Nes kažkaip numanau, kad sulauksiu tik dar daugiau neigiamo pobūdžio komentarų.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Mari,

      Jūs nuostabi (nuostabus). Linkiu stiprybės ir ištvermės bendraujant su nebūtinai pozityviai nusiteikusiais.

  • […] Originalus įrašas tinklaraštyje Remigijus Šimašius Tweet […]

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos