Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Turime žirgą, bet renkamės pastipusią kumelę

Share

, ,

Comments are currently closed.

9 Responses to “Turime žirgą, bet renkamės pastipusią kumelę”

  • Aurimas parašė:

    Aišku skaitėte, bet nepakenks dar kartą perskaityti Ilją komentarą po mano komentaru.. Teko ir man įbristi į tą upę, kuri vadinasi savas verslas. Bet jau po gerų trijų mėnesių pastebėjau, jog daugiau nieko neveikiu tik pildau įvairias ataskaitas, bei domuosi teisės aktais ir pan. dalykais, kai turėčiau imtis verlo reikalų. Virtau ne pradedančiu verslautoju o savotišku valdininku. Tad teko priimti sprendimą ir mesti visą tą reikalą. Gera žinia, kad neužilgo pats dėl savo žinių patekau į daugelio studentų išsvajotą valdininko vietą. Dabar švelniai tariant pats, kitų verslininkų esu keikiamas ir esu jiems tikras galvos skausmas 🙂 Kaip aš juos puikiai suprantu, bet nieko negaliu pakeisti, darbas toks, nedėkingas, o be to ir kolegos mane labai nesuprastų, jeigu pradėčiau nesikabinėti prie smulkmenų…
    Žadėtas komentaras:
    ” Ilja Laursas Bendrovės „GetJar“ įkūrėjas
    Lietuva yra perėmusi europietišką biurokratijos modelį, kuris yra susijęs su daug didesniu reguliavimu nei amerikietiškasis modelis. Be to, susidaro įspūdis, kad Lietuvos biurokratijoje yra daug palikimo iš sovietmečio. Jei pradedantis verslininkas nori pasamdyti darbuotoją, turi išklausyti darbų saugos kursus, gauti darbų saugos pažymėjimą. Reikia lankyti kursus, kur kelias savaites aiškina, kaip veikia transformatorius ir panašūs dalykai. Po to tenka surašyti instruktažą, pildyti žiniaraščius su darbo laiko, atostogų grafikais. Tai pareikalauja daug laiko ir pastangų. Atsimenu, kadaise, kai mūsų įmonėje dirbo trys žmonės, vienas buvo užsiėmęs grynai formaliais dalykais. Kai tai prisimenu, norisi pasakyti labai bjaurų žodį. Manau, kad tos biurokratijos pas mus Lietuvoje daug liko iš sovietmečio. Tai apsunkina darbą ir sukelia bjaurius padarinius. Kažką pradėti norinčius verslininkus persekioja baimė, kad iš valdiškų institucijų užgrius begalė logiškai sunkiai paaiškinamų reikalavimų, kad nuolat teks susidurti su inspektoriais. Manau, kad tai nuo verslo atbaido devynis pretendentus iš dešimties. Atrodo, pradėsi, o rytoj užgrius gaisrininkai, sanitarijos inspektoriai, darbo inspektoriai ir papjaus. Su tuo esu susidūręs studentavimo laikais ir dabar man apie tai pasakoja studentai.”

  • Remigijus Šimašius parašė:

    Aurimai,

    kažkas meta verslą, kažkas net nepabando. Kažkas prižiūri jį – vieni su gerom intencijom, kiti – nelabai. Bet kokiu atveju manau, kad paties žinioje yra daugiau galių nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Gal ir neleidžia aplinka daryti visko tobulai, bet daryti geriau nei iki šiol – tikrai galima (čia kiap minimum). tad linkiu drąsos taip ir elgtis.

  • Nesvarbu parašė:

    Atvirai sakant neikirtau. Arba, kaip pasakytu prezidente, Šimašius ir Žylius čia ne prie ko! O prie to (Darbo inspekcijos) SADM. Ministre privertete mane abejoti savo paties žiniomis, pasitikrinau, na taip DI prie SADM.
    Todel kreipiuosi i Darbo inspekcijos vadovus, galite buti ramus, jusu viršininkas Jankauskas neturi jums jokiu priekaištu. Na bent jau aš apie tokius negirdejau..
    Liaudies išmintis byloja, sena kumele, vagos nepagadina…
    🙂

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Nesvarbu šį kartą kaip ir teisus 🙂 Bet Šimašiaus rankos ilgos – per Vyriausybę jis visus pasiekia 🙂

  • Nesvarbu parašė:

    O šiaip tai paimk ir pastatyk statybose, kur didžiausia nelaimingu atsitikimu darbe rizika, po inspektoriu ir statistika aplamai prades stebint. Kadangi, kokia galimybe, jog pvz. imkime ir R. Šimašiu nutrenks elektra, ne pagal taisykles naudojantis klaviatura.. viena iš milij. ar net dar menkesne? Tokia pat, kaip liberalams perkopti 5 proc barjerą seimo rinkimuose. Rizikos diversifikavimas investuotoju terminais, kai pastatai už tinkamą žirgą!!

  • hmz parašė:

    2012-ieji metai dar tik įpusėja, galbūt dėl to mirčių skaičius dvigubai mažesnis?

    • Nesvarbu parašė:

      todel tai ir vadinasi – viešieji ryšiai 🙂

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Hmz, visiškai teisingai. Bet vistiek dvigubai mažiau nei prieš kelis metus gaunasi. Man rūpi vienas faktas – VDI sako, kad sumažėjo dėl prevencijos (tas logiška, prevencija ir skatinam plėsti, o tikrinimų mažinti), bet kai ateina laikas taupyti, tai pjaunama būtent prevencija. Kas matot logiką? Aš tai ne.

      • Nesvarbu parašė:

        Kai dabar pagalvoji, tai logikos truksta..
        bet čia ministro nuomone, jei tik valdininkai neturi svariu argumentu jei atremti. O jie patikekit, istatymais manipuliuoti moka.
        Net pagalvojau reiktu ministrą antrai kadencijai paskirti, nespejo kojas apšilti o jau reikia atsisveikinti. Neteksime tvirto užtarejo prieš valdininkiją. O kas ten žino, kas ateis i jo vietą. Šiandien aš neobjektyvus, regis busiu pasigavęs liberalizmo bacilą, kad ją kur.. 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos