Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Interviu apie viską, o ypač vadovavimą

Share

, , , , ,

Comments are currently closed.

22 Responses to “Interviu apie viską, o ypač vadovavimą”

  • Nesvarbu parašė:

    per daug teksto, todel, kaip ir dauguma nesivarginsiu skaityti.. Tik tikiuosi, jog tai nera eiliniai, pagyruniški, priešrinkiminiai paistalai, kuriu vis dažniau galima išvysti viešoje erdveje. Nors su ta kontorele, kuri minima pradžioje teksto visko gali buti…
    Jeigu tureti omeny, jog stebiu ministro veiklą nuo kadencijos pačios pradžios, tai apie jo nuveiktus darbus, galečiau atsakyti vienu žodžiu – NEkažką!

  • Nesvarbu parašė:

    tiesa, vos nepamiršau..
    noriu pasveikinti VTEK’ą su teisingu, pabrežiu – teisingu sprendimu, triju TM valdininku atžvilgiu. Sveikinu ir su tuo, jog nepasidave ministro mažai provokacijai stengiantis itakoti VTEK sprendimą per savo komentarą bloge, bandant sukelti visuomeneje abejones šios institucijos priimamu sprendimu teisingumu.
    Teisingai, jeigu negali pasiekti valdininku tiesioginio viršininko, ministro, bent jau galima atsigroti ant ju pačiu

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Labai taiklus vienas komentaras mano G+ apie VTEK:
      “Manau, VTEK taip suvokia savo misiją. Ji nekelia klausimo “ką daryti, kad būtų geriau”. Vieto to, ji atsako į klausimą “kas kaltas, kad yra blogai”. Visiems aplinkui iš karto palengvėja, kai pasidaro aišku “kas kaltas”. Tai vienas liūdniausių mūsų tautos bruožų. Maža to, situacijos gerinimą komisija suvokia, kaip trukdymą šventame atpirkimo ožių eiškojimo žygyje.”

      • antanas parašė:

        Kad ir koks tas sprendimas bebūtų, manau kad tokiam aukštam valstybės pareigūnui nėra mandagu ir etiška, visą komisija (jei neklystu, 5 profesionalus) vadinti durnais (“Nuo durnumo vaistų nėra”) (bendrinis Lietuviu kalbos žodis kvailiai).
        Bet gal aš ir klystu, čia normalu.
        Vietoj to, kad beatodairiškai ginti tuos TM darbuotojus (manau jie tikrai puikus profesionalai ir apsiginti sugebes patys), reiktu spresti įsisenėjusias teismu problemas, http://bit.ly/MUZFbJ del kuriu pakankamai nemažai nepatenkintu žmoniu.

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Gerbiamas Antanai,

          aišku, kad ministro darbas nėra pravardžiuoti sąžiningai dirbančius žmones. Šiuo atveju vertinau kvailą sprendimą, o ne juos priemusius. Sprendimas tikrai kvailas ir šis žodis jam ne per stiprus.

          O dėl realių problemų. Irgi visiška ties, kad ten reikia savo dėmesį skirti. Kiek mano įgaliojimai leidžia, patikėkite, tai ir darau. Kita problema, kad ir jūs (kaip ir dauguma žmonių) sekate viešus šaltinius, ir tai, ką žurnalistai mano, kad reikia iš mano veiklos pabrėžti, o ne tai, ką aš pats komunikuoju kaip pabrėžtinus dalykus, ir kam skiriu daugiausiai dėmesio.

          Pastebėjau jau šį mano gerbiamo teisėjo Cinino pareiškimą ir pasidalinsiu ką apie jį savo G+ erdvėje sakiau (po to diskusija dar nebloga G+ buvo apie tai):

          Būtų geras paaiškinimas, jei tai būtų tiesa. Problema ta, kad teisėjai (na gerai, teismų darbo organizuotojai) NENORI praktikoje diegti to koncentruotumo principo. Kiek kartų būtent apie tai su teisėjais esu šnekėjęs, nei karto negirdėjau apie įstatymines problemas, bet daug kartų esu girdėjęs, kad taip TIESIOG negali būti. Beje, kai kuriuose teismuose šis principas taikomas labiau nei kituose. Ir tai geriausiai liudija, kad teismų darbas gali būti organizuotas geriau.

          Jei visgi kokių įstatymų trūksta ar per daug, tai būčiau pirmas, kuris pulčiau tai taisyti. Tik kol kas apie tai nieko konkrečiai negirdėjau, kaip kad ir šie garbūs autoriai kol kas tik bendrai pakalbėjo…

          • antanas parašė:

            Kaip suprantu, kas buvo kvailas, o kas ne parodys istorija t.y teismas 🙂
            Aš ir nesiekiau sumenkinti, daug kitų gerų padarytų Jūsų darbų. Vien jau tai, kad skaitau pirmini šaltinį t.y Jūsų blogą, o ne delfi, pasako, kad ne vien žurnalistu nuomonė
            idomi.
            Manau, kad teismų darbo organizatoriai taip pat noru netryško t.y. NENOREJO, kad pvz.:
            teismo posėdžiai būtų įrašinėjami, bet kaip suptatau Jums užteko drąsos ir noro, tai įgyvendinti.
            Už ką ir ačiū 🙂
            Nemanau, kad dėl teismų organizatorių bei teismų savivaldos neveiksnumo ar NENORO, turėtų kenteti
            pvz.: kokia nors sena kaimo mociute, metų metais kovodama, dėl keliu arų žemės. O anot to pačio teisėjo (šaltinis pirminis, o ne žurnalistų straipsnis), tai yra įstatymų leidėjų (nebūtinai ministro) darbas.

          • Remigijus Šimašius parašė:

            Gerbiamas Antanai, atsiprašau jei per karštai sureagavau (ne dėl VTEK, o dėl Jūsų komentarų apie mano nuomonę dėl VTEK). Kadangi aš arti buvau ir kai kur pats dalyvavau, tai galiu pasakyti, kad ir istorijai savo nuomonę turiu tvirtą. Ir net teismas jos nepakeistų. Beje, šiuo atveju man džiugu, kad VTEK sprendimas turi tik ribotas teisines pasekmes.

      • Nesvarbu parašė:

        Panašu, kad ministrui nieko keista, kada valdininkai tiria savo paties tarnybini pažeidimą.
        Bet dabar ne apie tai.
        O apie K. Sabaliausko pomegi atostogas leisti su konkursus laiminčiu bendroviu vadovais. I ką pro pirštus žiurejo ir ministras ir kišeninis Plytnikas, VTEK nusprende pažiureti rimtai. Manau su R. Rekerta iki jo pasitraukimo reiks bendradarbiauti dažniau, kolkas ši institucija, kaip niekad kelia pasitikejimą..

        • Nesvarbu parašė:

          Ministre,
          gal ir jus norite su žmona i konferenciją, i Las Vegas per atostogas? O gal i N. Zelandiją? 🙂
          Pasirašytume sutartelę TM puslapiui atnaujinti už milj. Ir kasmetinius priežiuros darbus po 100 tukst. apklausos budu!
          Jei domina rašykit, susitarsim…

          • Remigijus Šimašius parašė:

            Ne, nedomina. Ačiū. Jei turite ką pasakyti, pasakykite aiškiau. O bendri pastebėjimai yra nelabai produktyvu, drįstu jus informuoti.

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Nesvarbu, žaviuosi jūsų atkaklumu sekant mano veiklą. Bet stebiuosi nepastabumu. Niekas savo veiklos vertinimo siekiant ištirti ar nebuvo tarnybinio nusižengimo neatliko. Tai labai aiškiai sakiau. Mokykitės skaityti.

          Dėl K. Sabaliausko kelionės jau užklausiau jo pasiaiškinimo.

          • Nesvarbu parašė:

            Ministre,
            o VTEK’o išvados jums nieko nesako šiuo atveju?!
            Del Sabaliausko kelioniu o ne keliones (ju buvo ne viena) tai gausite A. Petrošiaus parengtą teksta ir nieko panašaus i tiesą. Ir ne kiek neabejoju, jog viskam bus rastas pateisinimas.
            Man tiesiog nuoširdžiai gaila, kad tik isikišus žiniasklaidai, galima iš ministerijos sulaukti kažkokiu veiksmu! Nes jeigu pasakysite, jog apie tokią apgailetiną padeti RC nieko negirdejote anksčiau!Netikiu

          • Nesvarbu parašė:

            aiškiau jau nebera kur..
            valstybinis užsakymas už padeką. Ir užsakymai lygus 100 tuks. supaprastintu pirkimu, apklausos budu. Bunant ministru mano akys kryptu ten..
            Atleiskit už ankstesni pasiulymą, net ir jus nebutumet toks kvailas, ji priimti.. 🙂

  • kriu parašė:

    Labai patiko interviu. Geriausias ministras (po Simonytes) ever… 🙂 Tikiuosi pratesit savo darbus po rinkimu, bet jei nepavyks, ka zadat daryti toliau?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ačiū. Ne be reikalo su Šimonyte randam bendrą kalbą 🙂

      O toliau bus ką prasmingo daryti tikrai. Blogą bet kokiu atveju toliau rašysiu.

      • Nesvarbu parašė:

        o kam tada rupes eilinio Šimašiaus blogas? ir kuo jis leiskite paklausti skirsis nuo kitu blogu.. kitaip tariant kris potenciali verte.. dabar net ir R. Miliute nevengia pacituoti tinklaraštininko – ministro 🙂

        • kriu parašė:

          Labai didele klaida vertinti zmogu ir jo idejas pagal uzimamas pareigas 🙂

          • Nesvarbu parašė:

            ministras juk nekaltas, kad jis – ministras 🙂

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Nesvarbu, jums ir dabar nerūpi ką darau ir ką apie tai rašau, tad nieks nepasikeis.

          • Nesvarbu parašė:

            taikliai pasakyta, nieks nepasikeis.. busit jus ministru ar ne.. pasaulis nuo to nesugrius!!

          • Remigijus Šimašius parašė:

            Nesvarbu, man smagu su Jumis kažkiek pasitąsyti (nors ir negerbiu anonimų), bet kitiems skaitytojams gali ir nusibosti. Tada pradėsiu trinti tuos Jūsų įrašus (kaip šis, paskutinis), kurie nieko nepasako.

  • Nesvarbu parašė:

    Jausmas abipusis! Netgi daugiau.. man smagu, kad jums smagu!
    Trinkite, jeigu matote reikalą. Jums šita tema jautri, bet Lukašenka irgi daug ko nemegsta, o ko nemegsta arba sodina, arba riboja žodžio laisvę. Mokotes iš geriausiu?! 😉

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos