Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Saugi senatvė – tik senuose planuose?

Share

, ,

Comments are currently closed.

31 Responses to “Saugi senatvė – tik senuose planuose?”

  • […] Originalus įrašas tinklaraštyje Remigijus Šimašius Tweet […]

  • hmz parašė:

    1. Sutinku kad reikėtų sulaukti to liepos 6 dienos sprendimo. Netgi manau kad privalu sulaukti.
    2. Kai buvo savavališkai sumažinti pervedimai į privatų kaupimą, mano reakcija būtent tokia ir buvo – “tai automatiškai atšaukite tą pensijų reformą!”. Jaučiausi apgautas, nes sutikau su vienokia reforma ir vienokiomis sąlygomis, o tuomet viskas buvo vienpusiškai pakeista. Tai griauna visą susitarimą. Žodžiu, pensijų reformos atšaukimą laikau pervedimų sumažinimo logišku tęsiniu.

  • Nesvarbu parašė:

    kalbate, kaip iš laisvosios rinkos vadovelio, pirmo skyriaus, kuris pradedamas žodžiais:
    ..tu manai, jog valstybe tavimi pasirupins?.
    Valstybe gal ir ne, bet bankams, kurie ir užsuko šitą bizniuką Lietuvoje tu irgi mažai rupi. Snoro istorija, tik užtvirtino ši faktą.
    Ir kodel, turi buti blogai, kai tave senatveje išlaiko kiti? Paklauskite, kuri dabartini senjorą, tokia situacija netenkintu ir kuris labai del to protestuotu. Ateis ir jusu laikas..

    • skirmantas tumelis parašė:

      Dabartiniai senjorai yra praėję gan detalų ir gilų smegenų plovimo kursą, kuriame buvo aiškinama, jog privati nuosavybė yra blogis, kad visiems turi būti duodama po lygiai, kad galima nieko nedirbti ir valdžia tavimi vistiek pasirūpins. Valdžia pasirūpins – tau galvoti nereikia. Negalvok. Nekaupk ir netaupyk. Buvo sakoma, kad Nesvarbu kiek ir ko darysi – vistiek gausi tą patį. Visiškai nesvarbu ką darai – gausi tiek pat.

      Pasiaukojimas ir kančia nėra itin geri motyvatoriai. Altruizmas yra daugiau patologija, nei natūrali individo ar visuomenės vystymosi kryptis, todėl labai svarbu suprasti, jog pirmiausiai reikia pasirūpinti savimi. Rūpinimasis savimi šiuolaikinėje visuomenėje taip pat reiškia rūpinimąsi visuomenės interesais. Kairioji ideologija remiasi principu, jog pirmiausiai privalu rūpintis visuomene, o ji tada tikrai pasirūpins tavimi. Kiek žinau tai realiame gyvenime neveikia.

      • Remigijus Šimašius parašė:

        Skirmantai – supertaikliai!

      • Juozas parašė:

        Kooperacija sukuria sinergiją. Visuomenė yra kooperacija. Visuomenė pajėgi parūpinti tam tikrą lygį. Kaip galima įsivaizduoti valstybę be visuomeniškumo. Individualumas generuoja idėjas, kurios buria ir veda visuomenę į ateitį. Nėra vienos tiesos.

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Juozai, jūs teisus dėl kooperacijos. Ji gali būti savanoriška ir prievartinė. Aš už savanorišką.

      • Matelis Romualdas parašė:

        Skirmantai, sakote “Buvo sakoma, kad Nesvarbu kiek ir ko darysi – vistiek gausi tą patį”? Na, visų pirma taip niekada nebuvo sakoma. Taip tik tinginiai mąstė. O iš tikro kiekvienas žinojo, kad jo pensijos dydis priklausys ir nuo atlyginimo dydžio, ir nuo nepertraukiamo stažo, ir dar nuo kai kurių faltorių. Todėl visai be pykčio – autoritetą įgausite, jei kalbėsite kaip buvo, o ne kokie jūsų tekstai labiau patinka dabartiniams ideologams…
        O kaip yra dabar? Dabar YRA sakoma, kad Svarbu kiek ir ko darysi – gausi atitinkamai daugiau. Bet ar taip ir yra? Štai privačių įmonių savininkams buvo teigiama, kad jei savanoriškai papildomai mokėsite į SODRĄ, didės ir jūsų pensija. Bet dabar jau apie tai nebekalbama. Taigi tie, kurie mokėjo savanoriškai papildomas įmokas liko niekur neaprašytais patriotais, ne daugiau. O kas darosi su tais kaupiamaisiais fondais? Ar jie turi kokias nors garantijas? Jokių, nebent kokios nors Leontjevos lūpose, kuri tuo pačiu savo pliurpalais griauna buvusius valstybės pažadus apie SODROS dosnumą kai tapsime pensininkais.

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Gerbiamas Romualdai,

          jei manysime, kad yra gerai, kai valdžia gali nuosavybę bet kada paimti, tai garantijų nėra jokių. Aš manau, kad nuosavybė visgi yra saugiklis.

  • artvika parašė:

    nuo pat pradžios kaupiu , sukaupiau 7000 tūkst, 300 daugiau, nei sodros įmokos, man 52 metai, kaip manote kokia bus mano pensija?????

  • artvika parašė:

    Atsiprašau sukaupiau 7000 litų 2pakopos pensijų fonde. Man ta sukaupta suma atrodo juokinga. Dabar , kad gautum anuitetą, reikia mažiausiai 35-40tūkstančių litų būti sukaupus. Tik Ergo jį duoda, ten tiksliau galima sužinoti.Tikrai manau, kad man neverta toliau kaupti 2 pakopos pensijų fonde ir tikrai, jei būtų galima,” grįžčiau” į Sodrą.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Tame ir problema, kad norint sukaupti, reikia ilgiau ir daugiau kaupti. O jei anuiteto negalima nusipirkti dėl per mažos sumos – galima būtų visą sumą atsiimti.

  • artvika parašė:

    Mano atlyginimas “ant popieriaus” 2365 litų, tai įsivaizduokite, ką sukaups tie kurie gauna 800-1000-1500 Litų į rankas, parasčiausiai paskaičiuolite tuos žadėtus 5,5proc sumažėjusius iki2proc, kokios tai bus sumos.gi 800-900litų uždirbančių yra apie 20procentų. jaunimui gal ir verta kaupti, abejotina bet gal, aišku daugiau uždirbantiems 5-10tūkstančių gal irgi verta.

  • Matelis Romualdas parašė:

    Remigijau, man atrodo, kad ne viską gerai apgalvojote. Va ši ištrauka – “privatus kaupimas Lietuvoje jau yra pastatytas ant gerų pamatų, ir, jei tik būtų noro, galėtų padėti užtikrinti saugią senatvę ir stabilių pensijų finansavimą”, sakyčiau daugiau lozunginė nei teisinga. Kur Jūs matote tuos gerus pamatus? Ar tame, kad vietinės tarybos ėmė įdieginėti sovietinę lygiavą ir net už šiukšles ėmė rinkti nuo ploto? Suprask – seneli, jei turi nepragėręs didelį butą, nesvarbu, kad gal gyveni iš 500 lt. pensijos, mokėk mums didesnius mokesčius už plotą. Nes plotas irgi yra šiukšlė? O tuoj tuoj ateisiantys mokesčiai už nekilnojamąjį turtą ar irgi saugios senatvės garantas? O gal pinigai kokiame banke saugūs? Na Snoro problemą valstybė dar atlaikė. Gal todėl, kad jis nors ir turėjo daug indėlininkų, jame mažai lankėsi didieji magnatai… Bet jei lūš koks Sweed’as, ar valstybė atlaikys? Tad pabandykite permąstyti šį teiginį, ir, manau, rasite, kad jis tikrai perdėm optimistinis…

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Romualdai, absoliučiai saugaus nieko šioje žemėje nėra. Aš rašau apie tris alternatyvas, kurių kiekviena turi savo pliusus ir trūkumus. Valstybinio pensinio aprūpinimo alternatyva man dėliojasi kiap turinti daugiausiai trūkumų 🙁

  • Skaiste parašė:

    Perskaičiau gerb. Šimašiaus straipsnį infolex’e apie gerus ir blogus teisininkus… Pati kasdien sėdžiu su plunksna rankose, taigi reta rašliava nustebina. Na, bet ką galiu pasakyti: sužavėjo stilius, braižas, mintys – be galo įdomu skaityti. Net keista.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Skaiste, o kodėlgi keista? 🙂 Bet šiaip tai ačiū. Šis straipsnis daug kam pasirodė įdomus ir tai džiugina, nes tema mano supratimu yra labai aktuali.

  • Dores parašė:

    this stuff is extraordinary thanks for sharing keep it up.http://www.boliche.com.br/email.htm

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos