Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Trys savaitgaliniai vaizdeliai iš provincijos

Share

, , , ,

Comments are currently closed.

25 Responses to “Trys savaitgaliniai vaizdeliai iš provincijos”

  • Jurkis parašė:

    Gerbiams ministre, jūs rinkėjus apgaudinėjat – paspaudžiu ant nedidelės kombaino nuotraukikės – ativerčia dar mažesnė!!!

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Čia jo – toks priešrinkiminis triukas su ta nuotrauka. Beje, ir nuotrauka iš reklaminio bukleto. Man per tamsu fotkinti buvo.

  • Nesvarbu parašė:

    O moralas kame, ministre? Ar koks post, post scriptum?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      O Jūs iki galo paskaitėt? Jei taip, tai tik tiek.

      • Nesvarbu parašė:

        Butu zemes ukio ministras papostines, dar suprasciau – dabar teisingumo, apie uki ir bites.. rasineja!
        Ir transportas valdiskas, bene, kaip ir priklauso ministrui…

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Koks transportas? Jūs kliedite šiaip ar vėl išgėręs?

          • Nesvarbu parašė:

            Siaip tai kiti ministrai, kaip ministrai su valdisku transportu po kaimiskas rinkimines apygardas blaskosi o jus matomai su taksu, kadangi TM atsisake valdisku mersedesu ir persedo i privacius..

          • Remigijus Šimašius parašė:

            Tikrai kliedite 🙁 Gal pas gydytoją kreipkitės?

  • skirmantas tumelis parašė:

    Hm… O kodėl naktį? Ar tai susiję su derliumi? Logistika (tamsiu paros metu kombainams lengviau keliais važinėti)?

    Va kaip tik neseniai skaičiau knygelę apie vieno alkoholiko istoriją. Tai tas irgi džiaugėsi, kad praradęs padorų darbą išėjo dirbti į statybas, nes fizinis aktyvumas padėjo organizmui išlikti stipresniam ir dėl to nedegradavo taip greitai.
    Beje, žmogus parašęs tą knygą patvirtino, kad negalima duoti “ant pachmielo” alkoholikui. Jaučiuosi toks teisus dabar! 🙂

    Būtų gerai, kad žmonės ne tiesiog reaguotų į paskatas, bet sugebėtų jas patys kitiems kurti. Ir dėl to šeima yra didžiulė vertybė, nes ten atsiranda sąlygos kurti paskatas kitiems.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Žmonės vis tiek reaguoja į paskatas, niekur nedingsi. reaguoja kiekvienas pagal sugebėjimus, auklėjimą, polinkius. Todėl norint pokyčių į gera, manau, reikia galvoti ir apie paskatas, ir apie tuos aspektus, kurie verčia vienaip ar kitaipreaguoti.

      O dėl kombainų – dirba jei greičiausiai vos ne visą parą, nes toks metų laikas – derlių nuimti reikia dabar, o ne vakar ir ne rytoj 😉

  • post23 parašė:

    Gal ne man vienam vaizdas trečioje nuotraukoje daug mielesnis už pirmosios( nekalbant apie išmokas ). Gal nuo perspektyvos priklauso, bet ne viskas pasaulyje juk BVP klota.

    Žinoma mūsuose už tą grožį dar gresia neblogos baudos.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Man irgi išmokos čia labiausiai nepatinka, o ne estetika. Tačiau kalbant apie estetiką pagal mane – skirtingos žolės auga laukiniame lauke (čia visia gražu) ir apleistame kultūriniame (jis tik ilgainiui normaliai sulaukėja, o iki tol ne itin grožis).

      • Nesvarbu parašė:

        ko ir noreti, laisva rinka – ka noriu seju, ka noriu (ne)pjaunu!

  • Osvaldas parašė:

    atsakymas Skirmantui: kodėl naktį – o gi diena per trumpa kaime dirbančiam. Dar viena priežastis – javus pjauti galima tik sausus, t.y. kai jau rasa išdžiuvus, nuo to diena dar sutrumpėja.
    Beje važiavau pro šiaurės Lietuvą, tai ten daug laukuose technikos vėlų sekmadienio vakarą buvo..

  • Nesvarbu parašė:

    Man regis ministras norejo uzakcentuoti: kam pjauti, kai galima – nepjauti! Pinigai tai tie patys! Cia jis is racionalios puses paziurejo.

  • Matas parašė:

    “Tragedy of the commons” gerai parodo lengvo biznio naudą.
    Mokesčiai – bendras visuomenės turtas. Jie renkami bendruomenės piliečiams padėti – medicina, švietimas, socialinė pagalba, teisėsauga ir pan.
    Kol viskas gerai – gerai. Tačiau bendruomenėje pasitaiko keletas žmonių (biznierių), kurie galbūt dėl savo trumpalaikės naudos pradeda piktnaudžiauti ir švaistyti bendruomenės turtą. Bėdos kaip ir nebūtų, jei iš anksto tokie žmonės būtų pastebėti bei sudrausminti, o gal ir nubausti.
    Tačiau mes, tie bendruomenės nariai, dėl (ne)suvokiamų priežasčių (baimė, tolerancija, nuoskaudos, įsitikinimai, atsakomybės perkėlimas, greitos naudos siekimas, ydos) vietoje to, kad pasipriešintume, patys užsikrečiame ir pradedame po truputi piktnaudžiauti, ir tas “po truputi” vis kyla. Ir taip tampa bendrai priimtinas dalykas mokesčių vengimas, atlyginimai vokeliuose, “politikų išlaidos kanceliarijai”, piktnaudžiavimas socialine parama, valdžia ir pan. Visi juk taip daro, kam save varžyti dėl miglotos naudos ateityje, kurios, dėl kitų trumparegiškumo, gali ir visai nebelikti?
    Suprantu, kad šią problemą išspręsti galima tik pradedant nuo savęs, tačiau atsispirk tu žmogau…

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Matai, tikrai svarbu nuo savęs pradėti. tačiau svarbu ir žmogiškąją prigimtį įvertinti. Vis tiek natūraliai žmogui pirmiausiai rūpi jis pats ir jo šeima. Taisyklės (teisingos taisyklės), kurios liepia taip daryti ne kitų sąskaita gali veikti ir turi veikti. Tačiau jos neveiks, kai jos tiesiog lieps kitais rūpintis tiek pat, kiek ir savo artimaisiais. Kitaip tariant, per didelis uždavinys – padaryti vienodai artimu net ir tolimiausią bendruomenės narį, niekais paverčia apskritai visą bendruomenę.

      • Nesvarbu parašė:

        kitaip tariant apie patriotizma ir bendruomeniskuma pagalvosim, kai prasigyvensim! Ir tai bus negreit, sprendziant is ekonomikos LT. O dabar reikia piniga kalt ir atradinet vis nauju budu, kaip mokescius nusukt. Nes vistiek jie ten valdzioje viska isvagia..

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Troliolio, troliolio…

          • Nesvarbu parašė:

            dabar kliedite jau Jus! Ligonis, ligoni is dvieju zodziu sugeba atpazinti 🙂

      • Matas parašė:

        Nukrypsiu nuo temos, norėdamas pasiteirauti.
        Kokios reformos, ar ASAP užduotys, vyksta Vilniaus apygardos prokuratūroje, kad prokurorams nėra laiko bylų persiųsti į kito miesto prokuratūrą?
        Suprantu, kad yra valstybės lygmens darbų, bet prieš ~2 mėn Vilniuje pabaigto ikiteisminio tyrimo bylai persiųsti nėra laiko 🙁

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Matai, ne mano tai kompetencija, bet atsakysiu. Jei ten taip blogai, tai apskųskit. Teisėjų už tokius darbelius jau yra darbą praradusių.

          • Matas parašė:

            Ačiū už atsakymą.
            Nesinori kovoti su tais, kurie turi tau padėti. Patikėjau ir nusiteikiau truputi palaukt, nes skundimas turbūt laikinai sustabdytų bylą ir taip atitolintų pabaigą.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos