Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Mano rinkimų kampanijos atradimai (Įspėjimas: tai tiesmuka rinkiminė propaganda)

Prieš rinkimus daug važinėju, bendrauju, susitikinėju. Kai kas pribloškia savo pozityvumu. Liberalų sąjūdis tikrai turi puikių kandidatų. Pasidalinsiu keliais atradimais apie kandidatus vienmandatėse, su kuriais kažkur buvau, kažką dariau, ir kurie verti pasitikėjimo bei susižavėjimo.

Žaviuosi kaip Vitalijus Gailius  – žmogus, su kuriuo nedvejodamas eičiau į žvalgybą – ne tik demonstruoja tvirtą moralinį stuburą, bet rinkėjams skleidžia laisvės ir atsakomybės idėjas. Tikrai ne visiems net Libsąjūdžio partijos nariams pavyksta taip gerai parodyti kaip turėtų atrodyti ne tik korupcijos tinklų plėšimas, bet ir kaip turėtų veikti skurdą mažinanti, o ne subsidijuojanti socialinė politika.

Vilniuje Linas Kvedaravičius rodo, kad moka ne tik krepšinį komentuoti beigi verslą daryti. Puiki orientacija ir puikus idėjų atstovėjimas net tarp tų žmonių, kurie ateina priešiškai nusiteikę.

Šilutėje puikiai atrodo gal daug kam ir nežinomas Raimundas Plikšnys. Tačiau su visa Šilutės liberalų komanda, jų užsidegimu ir teisingu požiūriu į gyvenimą, nenustebsiu jei pavyks labai gerai. Pažiūrėsime kas –  Šilutės angelai, ar Pagėgių demonai iš vienos partijos, kuri labai už „tvarką“ ir už „teisingumą“ (atsiprašau daugybės puikių Pagėgių žmonių, kurių dalį per savo senelius pažįstu ir kurie nieko bendro su šia partija neturi), turės didesnę įtaką rinkimuose.

Plungėje Jurgita Chromanskytė puikiai taikosi pramušti žemaitišką inerciją (pats žemaitis, tai galiu sakyti). Linkiu jai kuo geresnio pasirodymo gana nedėkingoje terpėje, kurioje tenka konkuruoti ir su kažkodėl palaikymą turinčiais pseudoliberalų atstovais, kuriems, kiek suprantu, pavyzdžiui, problema atrodo tai, kad reformuojame verslo priežiūrą, o ne ligtoliniai inspektorių veikimo būdai.

Kaišiadoryse Skirmantas Tumelis tiesiog įsiveržė į atrodo jau nusistovėjusį ramų vietos gyvenimą, kur visada buvo renkamas socdemas B. Bradauskas. Žmonės Kaišiadoryse, nepražiopsokit progos – Jūs galite turėti gerą, atsidavusį, modernų, į ateitį žiūrintį Seimo narį.

Pagarba mano viceministrui Gyčiui Andrulioniui, kuris ryžosi kandidatuoti Lazdijų – Druskininkų apygardoje. Viena jos dalis – amžinuose socdemų gniaužtuose (kad ir moderniuose, kad ir kai kur efektyviuose), kita – amžinuose konservatorių pinklėse (kažkodėl nesistebiu, kad ten meras konservatorius į STT tinklus papuolė). Jei užtektų laiko parodyti alternatyvą šio krašto žmonėms, jie tikrai išrinktų Gytį kaip jų vertą kandidatą.

Mano patarėjas Tomas Baranovas taip atkakliai neša laisvės, pagarbos artimui mintis ne tik Vilniuje, bet ir Visagine – Zarasuose. Tikiu, jog gali pasisekti neblogai. Su Visagino mere ir populistais kovoti nelengva, bet linkiu sėkmės.

Kęstutis Tūbis puikiai sugeba parodyti, kad liberalai yra ta jėga, kuria gali pasikliauti pareigūnai, norintys dirbti gerai, ir kad jų darbas būtų gerai vertinamas. Tikiuosi, kad Anykščių rinkėjai taip pat pajus šią žinią, kurią įtikinamai ir kvalifikuotai neša Kęstutis.

Remigijus Osauskas Jonavoje tiesiog švyti dalykiškumu, o komanda puiki. Į komandą puikiai integruoti netgi tokie žmonės, kuriuos aš asmeniškai sunkiai pakelčiau – kuriems visada viskas nepakankamai gerai. Nustebsiu, jei jis negaus rimto pasitikėjimo.

Šiauliuose Viktorija Čmilytė, Laimontas Dinius atrodo vietoje, laiku, žvaliai, šauniai. Žinau, kad sveikas protas kai kam ne pakeliui. Bet pasakysiu paprastai. Kartais šių žmonių gauti balsai parodo kiek yra žmonių, kuriems sveikas protas ir pagarba kitam žmogui yra svarbu.

Alytuje Arvydas Švirmickas demonstruoja nuoseklų liberalizmą visa savo povyza. Arvydas kaip veiklos žmogus ir be Seimo turi ką veikti (kaip ir daugelis kitų Libsąjūdžio kandidatų), tačiau Seime toks veiklos žmogus būtų labai gerai, nes tikrai padėtų atverti daugiau veiklos laisvės kitiems darbštiems ir kūrybingiems.

Algis Kašėta apskritai yra pavyzdys kaip Lietuvos provincijos žmonių aktualijas suderinti su tomis idėjomis, kurias propaguoja libsąjūdis. Kas sako, kad pensininkams ar kitiems žmonėms iš mažų miestelių ar kaimų liberalizmas nepriimtinas? Pasikonsultuokit su Algiu!

Yra ir daugybė kitų puikių kandidatų – Dalia Kuodytė, Simonas Kairys, Mindaugas Lapinskas, Alina Velykienė, Rimantas Mikaitis, net nekalbu apie Gintarą Steponavičių ar Eligijų Masiulį.

Yra dar daugybė kitų, su kuriais kartu teko dirbti mažiau, todėl nekomentuosiu.

Yra kai kur ir išsikvėpimo, bet ne apie juos šiandien kalba, o apie tuos, kurie eina į priekį. Ir jų dauguma. Ir kai ateis laikas per rinkimus reitinguoti penkis, vertų, kad būtų reitinguojami, bus tikrai daug daugiau. Ir čia dar vienas rimtas skirtumas nuo kitų partijų, kur irgi yra gerų kandidatų, bet surinkti penkis vertus sveiko proto balso būtų ne itin lengva. Beje, jei bus laiko, tai apie Libsąjūdį kitų partijų kontekste ir kuo jis, mano manymu, išsiskiria, dar parašysiu.

Prisipažinsiu, kad ši rinkimų kampanija ir man tapo didelių atradimų laiku. Tikiuosi, kad Libsąjūdį ir jo kandidatus atras kiekvienas, kuris nori laisvų, atsakingų ir savimi bei artimu pasirūpinančių žmonių Lietuvos.

Nors ir nesu iš tų, kurie žavisi politika, rinkimais, galia spręsti, Seimu, valdžios atributais, bet tikiu, kad Liberalų sąjūdis gali padėti valdžiai nulipti žmonėms nuo galvų.

http://www.liberalai.lt/lt/

Share

, , , , ,

Comments are currently closed.

11 Responses to “Mano rinkimų kampanijos atradimai (Įspėjimas: tai tiesmuka rinkiminė propaganda)”

  • keista parašė:

    Man labai įdomu, kur buvo LS, kai su tuo pačiu generolu, politikai ir netik, susidorojo. Kai reikia ginti privačia anstolę, ministras kreipiasi į prokurorus, o kai reikėjo ginti 20 metu sažiningai Lietuvai dirbantį pareigūną tyli…. kreivų veidrodžių karalystė.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Nelabai supratau, tiesą sakant… Kur buvo libsąjūdis – galima tų dienų laikraščius paskaityti. O apie kokią antstolę eina kalba tai nelabai suprantu… Ups, supratau, čia gi violetinis komentaras 🙂 Visi kas mano ne taip, kaip jūs įsitikinę, jų reikia neginti, o gal net ir nušauti, ar ne? Kaip aš čia susipainiojau…

  • keista parašė:

    Jei Jums violetinės spalvos fobija, tai čia jau Jūsų problema, nlb tik aišku, ka turi bendro generolas ir violetiniai, pagal Jūsų minčių seką Kubilius turėtų būti DK lyderis.
    Nereiktų taip karščiuotis, dėl anstolės buvo toks faktas, o laikraščius tikrai reiktu paskaityti, jei per puse metų pasimiršta.
    Nemaniau, kad Jūs toks jautrus, labai atsiprašau.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Paprastai baninu tokius besikarščiuojančius kad neterštų eterio, bet dabar rinkiminiai atlaidai 🙂

  • Nesvarbu parašė:

    Remigijau,
    tu kaip koks viespats, sprendi, kokiam komentarui gyventi o kuriam – numirti!
    cia i rinkiminiu atlaidu tema.. 🙂

  • baekjo parašė:

    Jau atidaviau savo balsą paštu, balsavau už LS, nupirkau jums dar ir žmonos balsą, už butelį Pinot Grigio 🙂
    Nors man ir nevisai pakeliui su neoliberaliomis idėjomis, kad ir kitame įraše išsakytais ekonominiais teiginias (naujų pinigų spausdinimas – gryniausia vagystė? labai jau silpnas teiginukas, bet čia ne vieta ir ne laikas 🙂 ) bet kol nėra jokių rimtų centro-dešiniųjų, balsuosiu už jus. Linkiu visokiopos sėkmės sekmadienį

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ačiū. O dėl pinigų spausdinimo, reiškia, reikia įsirašyti į temų sąraša kitiems įrašams geresniems (arba blogesniems) laikams 🙂

  • Vaidas De la Cruz parašė:

    Turit, Remigijau, mano ir mano tėvų, bei brolio balsus. Ir ne tik, kad žemaičiai. Kadangi, aš ir mano tėvai jau senokai gyvename ne Lietuvoje, jau buvau numojęs ranka į politiką Lietuvoje (nors politika domiuosi) . Dėkui broliui, kuris per G+ įsuko į blaivaus požiūrio ratą Lietuvoje. Jūsų, bei LS atveju, galiu spręsti ne tik pagal lozungais, bet ir darbus.
    Puikus ministerijos pristatymas. Galėjau parodyti bambantiems emigrantams, kad ne viskas Lietuvoje blogai. Gal tik vienas klausimas. Kaip ten su viešais darbais nusikaltusiems? Ar nesigaus kaip “Laba diena. Aš čia už bausmę atėjau Jums sodo sutvarkyti. Nepamenat manęs? Aš girtas pervažiavau Jūsų vyrą…” 🙂

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ačiū 🙂 Tikrai Lietuvoj ne viskas blogai. Žinau sugrįžusių ir tuo patenkintų. O dėl viešųjų darbų – ne, taip nebus 🙂

  • sdfgdfg parašė:

    Kaip gi Kaune sekėsi LS? 😉 Pakomentuokit 😉

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos