Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Saulė šviečia su šešėliu

Share

, ,

Comments are currently closed.

12 Responses to “Saulė šviečia su šešėliu”

  • Evaldas parašė:

    Vat aš irgi nesuprantu, kodėl vėl viskas “per šikną” (atsiprašau už tokį liaudišką pasakymą): daliai išrinktųjų garantuotas biznis 10 metų į priekį, o kitiems jau nori užsukti kraniuką. Ir visa tai fone kalbant apie be galo reikalingą Visagino AE. Kodėl negalima pirkti pigiau nei parduodama vartotojams ir neriboti tų jėgainių statybų? Neapsimokės – nestatys, apsimokės – susistatys kiekvienas. Normali rinkos ekonomika.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Būtent. O garantuotas biznis yra 12 metų netgi.

  • Dalius parašė:

    Saulės supirkimo kaina reikėtų lyginti su didmeninės rinkos kaina (18 ct./kWh). Tuomet būtų beveik tiesa..

    O šiaip čia vienas iš daugelio Sekmoko perliukų… kurie dar ne vienus metus po truputi lys į dienos šviesą.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Sekmokas ilgai vengė spręsti problemą. Bet sukūrė šią problemą, jei po teisybei, ne jis. Ne jis kainą nustatė. Jis (ir visa Vyriausybė) aptariamoms įstatymo nuostatoms prieštaravo,

      • Dalius parašė:

        Simptomatiška, kad visi blogi darbai ir nesėkmės priskiriami priešams. Ministras nekaltas. Kalta aplinka. Ar šiuo atveju opozicija. Žinau kad už atsinaujinačių įstatymo pakeitimus balsavo ir SocDem’ai ir kiti “dabartiniai”. Bet vyriausybė, turinti daugumą, galėjo juos sustabdyti. Reikėjo tik noro. Arba kompetencijos. Arba…

        O ir vėliau Jūsu minimas J. Šimnėas yra konservatorių (tuo metu buvusių valdžioje) žmogus..

        Sutinku, kad LT kainų komisija irgi persistengė….

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Daliau, argi aš ginčijuosi dėl to?.. O gal jūs tieisiog geranoriškolrytas straipsnio prisiskaitėt? 😉

  • Liutauras parašė:

    p.Remigijau, bet ar ne buvę valdantieji su Sekmoku priešakį protegavo šį biznį?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Iš buvusių valdančiųjų Jonas Šimėnas tai protegavo. Faktas. bet palaikė daugiau tai, ko gero, anuometinė opozicija. Kaip kitame komentare rašiau, Vyriasuybė labai aršiai prieštaravo šioms probleminėms nuostatoms. Pripažįstu, kad Energetikos ministerija (o ir Vyriausybė atsakinga in corpore tuo pačiu) slėpė galvą smėlyje jau po to, kai problema išryškėjo.

  • Nesvarbu parašė:

    juk reikejo kazka daryti, su ankstesnes valdzios palikimu.

  • Statytojas parašė:

    Sveiki, o kaip iš teisinės pusės tiems, kurie jau yra pateikę prašymus? Pagal prieš, tarkim, 3 mėnesius galiojusią tvarką (pagal įstatymus) energetikos ministerija per 30 dienų buvo įpareigota išduoti leidimą plėsti elektros gamybos pajėgumus visiems pateikusiems prašymus, jei pateikti visi reikalingi dokumentai ir jie tvarkingi. Tačiau, dėl per didelio krūvio ministerija nespėjo išduoti prašymų laiku, o paskambinus gruodžio pabaigoje pažadėjo išduoti minėtą leidimą iki sausio pabaigos, su 2012 m. (t.y. 1,44 ct/kWh) supirkimo kaina. Dabar, kaip suprantu, to leidimo išvis nebegausiu, o jei ir gausiu jis tikrai bus bevertis, nes padaryti 50% investicijų iki kovo mėn. pabaigos neįmanoma, nes didžioji dalis elektrinės kainos (apie 70-90%) sudaro moduliai ir kita įranga, o jos sumontuoti žiemą praktiškai neįmanoma. Taigi klausimas: ar tai nėra įstatymų taikymas atgaline data ir ar energetikos ministerija gali sau leisti nesilaikyti terminų? Nors visiškai sutinku, kad tokios įstatymų spragos, kaip ši, dėl elektros supirkimo kainos iš saulės elektrinių, turi būti užlopytos, tačiau ar valstybė nepraras dar daugiau, kai visi pareiškėjai kreipsis į teismus?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Va būtent apie tai ir kalba. O šalia to – ar tikrai EM padarė viską, kad greitai leidimus prisijungti išduotų tiems, kas kreipėsi, ir išgaudytų apsimetėlius “mažiukus”.

  • Really item of stuff. A bit ago i stumbled upon your web blog site as well as in accession cash expressing we have truly loved factor your blog content. On the contrary I am opting-in jointly with your elevate and perhaps I achievement somebody obtain routinely quickly.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos