Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Notarinis narvelis – be prasmės, nors ir su gražia iškaba

Share

, ,

Comments are currently closed.

8 Responses to “Notarinis narvelis – be prasmės, nors ir su gražia iškaba”

  • Rokas parašė:

    Atsilieps labai neigiamai. Kiekvienas vizitas pas notarą – papildomi pinigai, tirpstantis laikas ir papildomi nepatogūs derinimai.
    Be to, 50 tūkstančių litų – ne tokia jau didelė suma.

    Kuriamos galimybės steigti įmones be notarų, mažinamas kiekis paslaugų, kurioms būtinas notaras, o štai iš kitos pusės atvirkščiai – šerkit notarus pinigėliais, šerkit…

  • Marius parašė:

    Teko lankytis gruzijoje, kur ministrai pristatinejo, kaip kovoja su korupcija. (Cia buvo iki rinkimu). Visur stengiamasi atsiremti i technologijas. VISUR, kur tik imanoma. Šioje Remigijaus aprašytoje problemoje sprendimas yra paprstas – vekseliai turi buti elektroniniai, ir pasirasomi elektroniniu parasu. Viskas. Fiktyviu vekseliu problema ispresta – jokiu pasirasymu atgaline data. Znoma, reiketu “ismokyti” naudotis tuo elektroniu parasu, bet tai tik laiko klausimas. Tai butu kartu ir informacines visuomenes skatinimas…
    Bet kam galvot apie inovacijas, jei yra budas kaip nieko nedarant, duodi daugiau darbo notarams, ir apsunkinti verslininkus ir piliecius – kurie yra pagrindiniai valstybes klientai.

    • Mauras parašė:

      Būtent, notarai jau galėtų būti pakeičiami e.parašu, nes iš esmės atlieka tą pačią funkciją – uždeda laiko žymą. Bet kad nematyti naudos (jei taip galima vadinti uždarytą galimybę manipuliuoti skolomis ir akcijomis, “atsilyginant” korumpuotiems tikriesiems naudos gavėjams, ar legalizuojant pinigus), reikia būti urviniu liberalu, aklai kovojančiu prieš viską, kas susiję su žodžiu “mokesčiai”, įskaitant teisingesnį jų surinkimą, ir “valdžia”, įskaitant jos korupciją. Manau kiekybiškai išmatuojamos naudos ieškoti nėra ko, ir nepamatysim. Bet nesuvokti, kokią riziką visuomenei kelia visiška laisvė dėliot ant bet kokios vertės sandorių bet kokias datas (priminkite, eks-ministre, kam ir kokios baudos paskirtos už akcininkų sąrašų nepateikimą?) sunku bent kartą su panašiais triukais susidūrusiam žmogui.

  • Error parašė:

    Visų pirma klaidelė trečiame sakinyje.
    O antra paveiksliukui naudoti greičiausiai neturite autorinių teisių, o gal turite? Jums kaip teisininkui tas turėtų būti tikrai žinoma.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ačiū už pastabą dėl klaidelės. O dėl autorinių teisių – gal jūs jų turėtojas? Šiaip tai paimta iš wiki.

  • Kristis parašė:

    Visiškai pritariu. Notaras reikalingas tik tam, kad sandoris, būtų užfiksuotas ir negalėtum sandorio detalių (datos, sumos, šalių ir pan.) pakeisti atbuline data. Bet tai yra labai senoviškas, archajiškas ir brangus būdas. Ar nepakaktų tiesiog elektroninio sandorio deklaravimo? Arba kaip pvz Marius rašė elektroniniu būdu sudaromo sandorio?
    Visi suprantam, kad rizika egzistuoja ten, kur cirkuliuoja gryni pinigai – gal ir atsiskaitymus darykim privalomai pas notara? skamba kaip apsurdas, o esmė ta pati – užtenka atsiakaitymo elektroniniu būdu ir suklastot jau žymiai sudėtingiau.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Arba, jei labai reikia faktą užfiksuoti, kad buvo skolinama, galima tik tą faktą paprašyti elektroniškai deklaruoti, akd nekiltų klausimų paskui.

  • super parašė:

    Įdomu, gal turite kokių nors įžvalgų apie http://verslas.delfi.lt/nekilnojamas-turtas/uz-400-tukst-lt-nusipirko-ikeista-buta.d?id=60879659 istoriją? Iš to, kas aprašyta straipsnyje, atrodo, kad notarai turi pernelyg daug teisių.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos