Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Valdžia mūsų skrandžiuose

Share

, , , , , ,

Comments are currently closed.

23 Responses to “Valdžia mūsų skrandžiuose”

  • tomukas parašė:

    Pamenu buvo laikotarpis, kai mokykloje per prievartą pieną girdė. To pieno negert galėdavo tik gydytojo pažymą pateikę moksleiviai.
    Visi kiti susiraukę privalėjo pašilusio, plėvele aptraukto pieno stiklinę išgert, nes kitaip nuobaudos grėsdavo. Buvo, kad gėrėjai ir apsivemdavo 🙂

    • Rokiškis parašė:

      Tai buvo įprasta sovietmečiu – nori nenori, privalai valgyt tai, ką liepė. Ir darželiuose, ir mokyklose. Dabar kiek normaliau, bet sveiko proto kartais visvien pritrūksta. Čia kaip sakant – duok biurokratui rekomendacijų bendriems atvejams, tai pavers jas į terorą.

      • Remigijus Šimašius parašė:

        Dabar aš tikrai lenkiu galvą prieš darželių auklėtojas, kurios pagal sveiką protą elgiasi, net jei instrukcija suka į kitą pusę, o kai kurie inspektoriai bukai tai bando netgi realizuoti.

    • Rimvydas parašė:

      kokias nuobaudas galėjo taikyti? Nes keistokai skamba, dvejeto neparašys, kad pieno neišgėrei, per ausį irgi nesuduos…

      • Remigijus Šimašius parašė:

        Nepatikėsit dėl ko nubaudžiama (ar bent aiškintis reikia). Nepaduosi pieno ar mėsos, ar ne tokį padažą ar dar kas, ir bus atseit pažeidimas, nes neatitinka maitinimo sąlygų ir a la rekomendacijų ir higienos normos.

        Beje, jei kam su tokiomis kvailystėmis savo kaliu susidurti teko, duokit man žinią kaip Seimo nariui. Padarysiu, kad nesąmonių autoriams bent aiškintis reikėtų, o nepelnytai užsipuolami būtų apginti.

  • Migle parašė:

    O kaip vertinti šlapios dešros ar “servelato” sumuštinius? Tai mano vaiko darželio kasdieninis meniu.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Jie puikiai atitinka rekomendacijas turbūt, tad belieka džiaugtis ir nepurkštauti…

      • pieniskos desreles parašė:

        O ka pasakytumet apie pieniskas desreles? Net lostelejau, kai pamaciau darzelyje itrauktas i dienos meniu (beja, patvirtinta ir atitinkanti visas normas). Niekaip nepriskirciau prie sveiko ir subalansuoto maisto. Mes net namuose ju nevalgom, o vaikui darzelyje jos yra brukamos. Nesuprantu….

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Man smagu, kad ne aš vienas nesuprantu… Ir pikta, kad pieniškų dešrelių pakeitimas kokiais kitais produktais, jei juose nėra teorinės mėsos, jau blogai, nors tėvams tai tinka.

          • maisto derinimas parašė:

            Nesuprantu Remigijau ką čia parašei. Per mažai paskaitęs matau esi apie mitybą :))))

            Tau smagu, kad “ne tu vienas nesupranti :DD ir pikta, kad pieniškų dešrelių pakeitimas kokiais kitais produktais, jei juose nėra teorinės mėsos, jau blogai, nors tėvams tai tinka” ????? Ką čia norėjai tuom pasakyti? :DDDD

            Čia turbūt ir yra politika – kalbėti ir kartu visai nieko nepasakyti :DDDD svarbu išreikšti tariamą poziciją. Nereali tavo citata, būtinai įsikelsiu frazę į facebook’ą :DDDDD

          • Remigijus Šimašius parašė:

            Na jo, suvėliau aš čia…

    • maisto derinimas parašė:

      pati kalta, kad nesirūpini savo vaiku, taip ir toliau. Palauk, gal viskas savaime susitvarkys 😀

  • maisto derinimas parašė:

    Taigi koks skirtumas, atsilikėliai kaip buvom, taip ir esam. Per pastaruosius keletą dešimtmečių žmonijos komunikacija gerokai pasistūmėjo, išskyrus demokratijos birokratiją.

    Jeigu kas pamėgintų pasikviesti sveikos mitybos specialistus (pas įstatmų leidėjus), kurie gali moksliškai išaiškinti kiekvieną mitybos veiksmą (o ne pagal bobučių pasakojimus ir taip, jog įtiktų savo rinkėjams), galėtume matyti, kad net ir šiais laikais mūsų visuomenė dar neišmoko maitintis. Nežinom, kad mėsą jeigu jau ir valgai, tai jokiu būdu ne su kokia koše, ar bulvėm, ar ryžiais, ar padažu, o tik su daržovėm. Maistas derinamas su daržovėm. Vaisiai tik vienos rūšies ir žinoma ne su kokiu jogurtu. Dabar situacija tokia, kad vaikai ĮPRATINAMI (tėvai neugdomi, mokyklų mokytojos ir personalas užgožtas išlikusios sovietinės baimės, o valdžia tuo lengvai naudojas) prie netinkamos mitybos ir nededamos pastangos kažką judinti.

    Nuo maisto gi ir priklauso visuomenės sveikata. Gerai, kad ra žmonių, besielgiančių taisyklingiau ir nesivadovaujančių bandos primestom normom. Tik jiems sunku, kai būdami blaivaus proto, nori ir kitus pamokyti.

    P.S. prie mitybos noriu dar paklausti, kaip dėl narkotikų, kokia paties nuomonė, dėl legaliai Lietuvoje vartojamų narkotikų – alkoholio ir tabako? Žemiau pridedu sąrašą pavojingiausių narkotikų išdėstytų pagal pavojingumą (aukščiau pavojingiausi), su JAV pavojingumo klasėmis:
    Heroin A
    Cocaine A
    Barbiturates (Sedatives) B
    Methadone (Opioid) A
    *********Alcohol Legalus*********
    Ketamine C
    Benzodiazepines (Sedatives) C
    Amphetamine (Speed) B
    *********Tobacco legalus*********
    Buprenorphine (Opioid) C
    Cannabis C
    Solvents Legal
    4-methylthioamphetamine (amphetamine derivative) A
    LSD A

    Yra ir EU komisijos patvirtintas sąrašas, kelios medžiagos ten tik susikeičia vietomis, neradau jo, pridėčiau nuorodėlę. Lauksiu atsakymo, kokia paties nuomonė ir ar imsies veiksmų žmonėms svarbiausiais klausimais?
    Ačiū už dėmesį..

    • Rokiškis parašė:

      Aš tai pvz., iš tamstos nesupratau – ar čia kalbat kaip narkomanas, kuris prašo LSD legalizuot, nes žmonėms svarbiausias klausimas, ypač dar temoje apie maitinimą vaikų darželiuose? Ar atvirkščiai, siūlot alkoholį ir tabaką darželiuose uždraust?

      • maisto derinimas parašė:

        Ačiū už klausimą “Rokiški”, bet nelabai ko yra nesuprasti, nes klausimas aukščiau yra toks:

        “kokia paties nuomonė, dėl legaliai Lietuvoje vartojamų narkotikų – alkoholio ir tabako?”

        Gal ir taisyklingas pastebėjimas, kad šioje temoje gal kiek ir netinka, tiesiog pamaniau kad tai didžiausia problemų problema, kuriai spręsti nedaug stiprių žmonių politikoje. Šimašius manau sugebėtų kažką nuveikti, tik aišku kaip visada – politinė rizika 🙂

        Sorry Remigijau, tiesiog pridėjau kas ant širdies buvo susikaupę, juk suprantu, kad čia ne vieno žmogaus reikalas, čia sprendimus darančios ir aktyviai veikiančios visuomenės narių reikalas kažką padaryti.

        • puškinas parašė:

          Jūs esat neteisus, kad savaime šios medžiagos yra “problema”. Problema yra paplitęs jų perdozavimas. Kai kurios iš šių medžiagų yra vartojamos medicininiais tikslais, tad vadinti pačias medžiagas “problema” yra mažų mažiausiai netiesa.

        • rprznt parašė:

          Na pagaliau kažkas pradėjo krutinti kanapių legalizavimo klausimą! Bent jau mokesčių kažkiek surinktume ir/arba oficialia statistika apie varotjimą.
          Visom už!

          • Remigijus Šimašius parašė:

            Ne apie tai daina, bet užskaitom 🙂

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Viskas visiškai puiku, ką rašot. Tik klausimas vienas – ar palikti tėvams šiek tiek spręsti ką jų vaikai valgys. Man atrodo, kad taip.

      • maisto derinimas parašė:

        Remigijau, manau tėvams nelabai ką leidžiama spręsti, be to kiekvienam vaikui atskiro maisto pagal pageidavimus (tėvų sprendimus) nepagaminsi, tam ir turi būti sveiko maitinimo taisyklės. Be to nieko labai galvoti nereikia, tam mokslininkai yra atlikę tyrimus yra parašyti straipsniai, kokių veiksmų reikia imtis, kad užtikrinti sveiką mitybą.

        Lietuvoje toks požiūris į maistą yra dėl tradicijų, kurios nepaslaptis atėjusios iš vargano gyvenimo pokario metu (neturint ką valgyti, žmonės prisigalvodavo pigaus maisto, iš ko atsirado ir skanių patiekalų, bet klausimas, AR SVEIKŲ?).

        Galima vaikams spausti sultis (lėtuoju būdu): vaisių, daržovių. Užtektų turėti sulčiaspaudes, o sultys žmogaus organizmui labai svarbu. Tokie sprendimai būtų manau užskaitomi, kaip sprendimai.

        Aišku daug kur reikia kostruktvaus mąstymo ir sprendimo bei žinoma politinės valios.

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Jūs teisus. Tik tiek, kad net jei Jsų standartas puikus (man taip atrodo), vis tiek pasitaikys specialių atvejų, diskusijų dėl to kas gerai, o kas ne, tad rinktis reikia. Kažkiek rinktis galima konkrečioje grupėje. Kai kada norint rinktis gali tekti eiti į kitą darželį. Tai prigimtinė teisė ir ne valdžiai ją panaikinti.

  • Valdonė B. parašė:

    Nagi tokiu būdu matindami vaikus gydytojai užsitikrina sau pacientus bent dešimčiai metų į priekį. Tai lygiai tokia pati situacija kaip su privalomais vaikams skiepais. Ranka ranką plauna – vieni žmones nuodija, o kiti juos “gelbėja”, bet baisiausia tai, kad ir vieni, ir kiti supranta, ką daro. O supratingų “pacientų”, deja, nėra tiek daug, kad žlugtų visa ši komercinė politika. Visi ramia sąžine plauna pinigus, nepaisant nei savo, nei savo artimųjų sveikatos. Kuo labiau nuodys visuomenę, tuo labiau ja reikės rūpintis, o už rūpestį, žinoma, ne ačiū į kišenę įdėsi.
    Vienintelis kelias – nebūti pacientais, stengtis vaikus auginti patiems (tuomet ir jų mityba pasirūpinsite patys) ir kurti savas gyvenimo taisykles, o ne vadovautis tomis, kurias kuria norintys valdyti nemąstančius.
    Labai geras straipsnis, R. Šimašiau. Džiaugiamės, kad dar yra sveiko proto žmonių Lietuvoje.

  • Rusty Z. Curry parašė:

    Taippat svarbu nustatyti aiškią, skaidrią ir pacientui saugią skundų dėlnekokybiškų paslaugų teikimo ir nagrinėjimo tvarką, siekiant išvengtisituacijų, kai pacientas nedrįsta skųstis, bijodamas prarasti galimybę gautipaslaugas, ar nuogąstaudamas, kad ateityje gaus blogesnės kokybės paslaugas.Tokia tvarka sudarytų sąlygas efektyvesniam korupcijos atvejų išaiškinimui beijų prevencijai SP sektoriuje.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos