Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Mokesčiai: linkėjimai darbo grupei ir Premjerui

Share

, , ,

Comments are currently closed.

18 Responses to “Mokesčiai: linkėjimai darbo grupei ir Premjerui”

  • Nesvarbu parašė:

    Tai Remigijau,
    4 metus buvote valdzioje, ir galejote su Simonyte uz parankes susikibe NPD kiloti, kiek jums patinka. Kas trukde? Opozicija buvo bloga.. Kaip tai paskatins kurti naujas darbo vietas irgi man neaisku. Jeigu visi sutariam, jog didziausia mokesciu nasta sudaro sodros imokos.
    Toliau, sodros lubos ar stogas butu naudingas tik bankininkams ir panasaus mastelio vadovams, kurie per menesi uzdirba taip, taip, nesistebekite 100 tukst. Jiems gerai, bet kartu gerai ir pensininkams, kuriuos jie ne savo noru dotuoja. Yra is ko pensijas moketi. O kad is isvardintu profesiju uzdirba 4000 i rankas, man staigmena, kaip tikriausiai ir tiems, kurie turi sias profesijas. Tokiu atveju skubiai reikia kelti seimo nario alga, neduog dieve jis uzdirbs, tiek kiek ir paprastas furistas. Kapitalo apmokestinimas palyginus su darbo vietos maziausiu pasaulyje. Ar tai jums nieko nesako?
    Man visa sitai labiau skamba is serijos, kaip liberalas premjera, eilini karta, ekonomikos pagrindu moke. Bet Lietuvoje galioja fiskalines drausmes istatymas. Gal siulote naikinti?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Laukiau šio klausimo. Atsakyčiau, bet atsakymas nepatiks.

      • Nesvarbu parašė:

        Sena gera visiems žinoma Lafero kreivė, kuri rodo, kad kai kada mokesčių mažinimas ne tik mokesčių mokėtojui, bet ir biudžetui yra į pliusą.
        …bet tik ne tada, kai mes būname (buvome) valdžioje.

      • rinkėjas parašė:

        ir koks atsakymas? nes man, kaip Jūsų rinkėjui, kilo panašus klausimas?
        ar man tik atrodo, ar Jūsų (partijos) žodžiai (deklaruojamapozicija) labai skiriasi nuo darbų (priimtų sprendimų)? labai jau (ekonomiškai) kairuoliškas buvo tas Jūsų valdymo periodas 🙁
        labai tikiuosi, nuo atsakymo neišsisukinėsite

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Neišsisuku nuo atsakymo. Man nepatiko naktinė reforma, tačiau ne liberalai ten smuiku griežė, deja. Galima priminti, kad jei ne liberalai, tai būtų dar labiau nusivažiuota į blogąją pusę. Suprantu, kad neturiu gryno ir puikaus argumento, kuris visus įtikintų, tačiau žinau, kad elgiuosi nuosekliai ir sąžiningai.

      • Mauras parašė:

        ir neturi patikti, tiesiog turi būti atviras ir pagrįstas, ne teorija ar atstovaujama doktrina, o common good.
        Nesvarbu, užskaitom 😉

      • Marius parašė:

        Na galima pabandysiu atspėti: paveldėjote didelį minusą, ekonomika sustojo, bandymo išgyventi ir atsitiesti laikotarpiu padidinus NPD ir sumažinus biudžeto pajamas rezultatas būtų skaudus, didėtų deficitas būtų susvyravę viešieji finansai, mūsų kolinimosi reitingas būtų nuvažiavęs žemyn. Manau pačiame fakte, NPD ir MMA didinimo yra 1 sveikas logikos ir 9 sveiki politikavimo, atsitiesėm atsigavome galime ir apie didinimus mastyti, tik bėda jog kadencija truma.
        Aš taip pat norėčiau darbo grupei palinkėti nepamiršti, kad ES laisvės sumaišytos su kapitalo mobilumu = greitai atėjom greitai ir išeisim!

    • Mantas parašė:

      >>O kad is isvardintu profesiju uzdirba 4000 i rankas, man staigmena, kaip tikriausiai ir tiems, kurie turi sias profesijas

      Iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad 4000 į rankas išvardintoms profesijoms Lietuvoje yra normalu. Ne stebuklas ir 2x tiek uždirbti 🙂

    • rprznt parašė:

      Labai pritarčiau Remigijaus įrašui.

      @Nesvarbu, Na ITišnikai tikrai uždirba daugiau nei 4kLt. Neturiu tikslios statistikos bet iš savo aplinkos Mid/Senior developeris 4-8kLt ir rankas. Junior 2-4k. O Tėvystes atostogų lubos berods ~3k. Imho labai prasta praktika. Arba neturėtu būti išmokų lubų, arba turėtu būti įmokų lubos, o kas viršaus investuočiau kaip manau tinkamas.

      P.S. žmonėms su būsto (ir auto) paskola eiti tėvystės atostogų yra ganėtinai skausminga

  • Adomas parašė:

    Dalinai, esate teisus. Stambųjį kapitalą visgi truputį reiktų “nuskriausti”, nes tikrai smarkiai siautėja, o įsikuria kitose šalyse. Ir apskritai, jei paimtumėte kiek % nuo pajamų kaip mokesčius atiduoda smulkusis arba net mikro verslas ir kiek stambusis, tai santykis rodytų, kad stambųjį reikia skriausti ir smarkiai, o smulkiajam, bent pirmai metais leisti pakvėpuoti. Aišku, rizikinga. Prasidės piktnaudžiavimai.
    Kita nesmagi tema, kur esate smarkiai teisus – kvalifikuotų specialistų apmokestinimas. Įmokos skradžiai nesveikos, nes nors po pagrindinio darbo norėtųsi turėti pajamas autoriniu atlyginimu suprogramavus reikiamą programą vienkartiniam užsakovui arba įkurti smulkią įmonėlę, bet įmokos tokios, kad tiesiog neapsimoka vargti. Išmokos graudžios. Kai pora savaičių pasirgęs gavau 10 KARTŲ mažesnę ligos išmoką nei būčiau gavęs atlyginimo, pasakiau šeimai, kad kraunamės lagaminus ir nors aiškaus plano nėra – varom lauk iš Titaniko. Argumentus sustiprino preliminarus pensijos paskaičiavimas. O po rinkimų apsisprendėm, kad jau ir nebegrįšim. Mėto akmenis tautiečiai dažnai, kad už išsilavinimą Lietuva sumokėjo ir kas tėvus išlaikys ir argumentai, kad tėvai pensiją užsidirbo patys, o už mokslą paskaičiavus mokesčius taip seniai atidirbau, kad jau 5 metus “į pliusą” vaikų mokslam šutinu – neveikia. Tada pasijunti išvis nelaukiamas.
    Garsiai prapliupau juoku ir kai gimė projektas susigrąžinti protus. Prisiekiu Dievais – juokiausi iki ašarų, nes kai panagrinėjau schemą ir panaršiau kas gi tų grąžintojų įstaigoje dirba, supratau, kad grąžinimas pelningas tik patiems grąžintojams, o įstaiga “riomeriukų” ir analogiško plauko unikalių protų irštva. Eilinė “išdurkė”.
    Svečia šalis priėme kaip savus vaikus ir geram specialistui ne tik yra ką veikti, bet ir netrukus gali pasijausti esąs savoje erdvėje. Nes viskas veikia būtent taip, kaip įsivaizduoji ir kaip turėtų veikti. Tad belieka Gimtajai žemelei pasakyti “Ačiū, ir Sudiev!”.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Pas mus kalbama apie protus dažnai, o ne apie žmones. O jei daug uždirba – tai apskritai įtartinu tampa…

  • Vytas Pelinys parašė:

    Tai neapmokestinamųjų pajamų dydžio kėlimas yra neišvengiamas?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Išvengiamas, deja. Jei būtų neišvengiamas, net ir rašyti ir argumentuoti nereikėtų.

  • J. parašė:

    p. Remigijau, NPD siuo metu yra toks mazas, kad daugeliui is musu jo netaiko. Jeigu ir siek tiek pakelsite, manau, kad vistiek daugeliui jo netaikys.
    Sprendimas yra labai paprastas, bet tuo paciu ir labai veiksmingas – kelti PNPD. Augini viena vaika – 1000 Lt , du – 2000 Lt ir t.t. Valstybes socialine parama turi buti nukreipta tik per darbo uzmokesti, t.y. atsisakant pasalpu mokejimo. Pirmiausia tokia parama pajustu sunkiausiai besiverciantys ir saziningai dirbantys asmenys, t.y. auginantys vaikus, asmenys su negalia ir t.t. Daugiavaike seima parama pajustu tik dirbant (greitai pasimatytu, kurie augina vaikus sau, o kurie del pasalpu). GPM mokamas i savivaldybes biudzeta, todel turetu buti panaudojamas tik gyventoju socialiniams poreikiams tenkinti. Cia tik nedidele medalio puse, galima diskutuoti toliau…

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Beje, liberalų rinkimų programoje panašiai ir siūlyta buvo…

  • Nesvarbu parašė:

    matau, kad cia diskusija prasitese, tai tik tiek pasakysiu nugrybavote i lankas. Koks dar PNPD ir soc. parama nukreipta per darbo uzmokesti. O jei nera nei vaiku, nei darbo? Dvirati dabar isradinesim ar ka… Apie NPD zinoma, kad jo netaiko nuo tam tikros sumos. Cia kalba eitu apie minimuma uzdirbantiems NPD taikyma. Cia kaip ir toks progresyvumas. Nors nieko progresinio tame nematau. Bet jus man irgi grazus, norit, kad visus valstybe finansuotu. Nelygu kas tai bebutu ar seimo narys, ar minimalistas (dirbantis uz minimuma)

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos