Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Nuo Vilniaus iki Pagėgių – visur pigus brangus euroremontas

Share

, , , , , , , ,

Comments are currently closed.

7 Responses to “Nuo Vilniaus iki Pagėgių – visur pigus brangus euroremontas”

  • Nesvarbu parašė:

    Ech, Remigijau,
    skaitau ir asara braukiu. Bet geriau pagalvojus, jeigu nebutu ES pinigu, kuriuos vienaip ar kitaip butina isisavinti o ne palikti kitoms salims, taigi sie pinigai mus ir gelbejo nuo dar didesnio nedarbo ir ekonomines duobes, krizes ikastyje. Kiek uz juos buvo sukurta darbo vietu architektams, krastovaizdzio specialistams, pagaliau plyteliu klojejams. Ar teko girdeti, jog statybu sektorius per krize smuko labiausiai? Tai stai…

  • komentaras parašė:

    Bėda ta, kad Lietuvoj bandome išlaikyti daugiau gargariškos infrastruktūros, negu išgalim. Deja, visi tokį platų gyvenimą mėgsta, ypač kai ES palaiko tokį gyvenimo būdą. Gal tikrai geriau tų struktūrinių fondų nebūtų, tada bent jau prioritetus patys galėtume nustatyti, o ir pinigai savi – sunkiau išleist.

    Kita (bet susijusi!) tema – šiandien paskelbta, kad bus rekonstruojamas kelias Vilnius-Utena pagal VPSP sutartį. Neramu man dėl to, ar tik nesigaus taip, kad tiesiog skolinamės iš kelininkų su didesnėmis palūkanomis, negu kad iš banko būtų..

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Good point. Beje, Palangos aplinkkeliui pagal viešą – privačią partnerystę neatsitiktinai ankstesnė valdžia nepritarė, o dabartinė – iš karto davė startą tokiam pačiam projektui.

  • pravaziaves parašė:

    reiks kada pravaziuojant uzsukt ir labiau apziuret Aukstadvari. Kulautuvoj nebuvau nei dar nei anksciau, taciau ar kas klause ko nori kulautuvieciai? As puikiai suprantu, kad atvaziavus is kazkur yra ydomu (malonu) paveizet miesteli ir jo pagr. sankryza, kai ji atrodo kaip prie Smetonos. Taciau gal ji buvo pavojjinga, ar per siaura ar gal kelkrascio nebuvo (cia spelioju), todel esama euroremontinė, vietiniams yra priimtinesne ir visaip kaip geresne. Noriu pasakyt, kad yra nesazininga reikalaut is gyventoju islaikyt erdve, pastata toj “autentiskoj” (dazniausiai senoj) formoj idant galetum _atvaziuot_ su vaikais ir paziuret kaip anksciau buvo ar kaip zmones gyveno. Taciau faktas, kad jie nori gyvent sia diena, isnaudodami visus sio laikmecio (technologinius) privalumus; ar mes turim moral. teise tai draust?

    Manau viskas gerai su tokiom, net autentiskuma isprievartaujanciom transformacijom tol, kol tai nesa zmonem apciuopama nauda bei pakankama estetini pasitenkinima. Todel sutinku, Gedimino prospekto perdarymas – idealus pavyzdys. kaip daryt yra tiesiog nusikaltimas.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Tikrai sutinku, kad turi vykti progresas. tačiau specialiai išrinkau atvejus, kur progresas vyksta ne vardan žmonių, o kažkaip kreivai šleivai ir pro šalį.

  • vietinis parašė:

    Naaa ne viskas su tais projektais blogai, kad ir Aukštadvaryje. Kelias iš Aukštadvario į Totoriškes – galėtų būt pavyzdys, kaip reikia tvarkytis ir šlaitai, ir pats asfaltas, ir akmeinio kelio fragmentai, ir žydų kapinės – važiuoji ir akį visą tai glosto. Akivaizdžiausias pav., kad prie šio projekto padirbėjo žmonės kompetetingi ir išmanantys kas yra gamtovaizdis, paveldas ir architektūra.
    Nors vienu, Remigijau, esi tikrai teisus – kai “biezdariam” yra duodama sprendimo laisvė ir pinigai, o atsakomybė paslepiama giliai… tai ir gaunas Aukštadvario aikštės .
    Beje, tavo pastebėjimas ” graži kaip nabašninkas” – tiesiai į dešimtuką….. graži, bet be naudos, o svarbiausia – be savo buvusios dvasios.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos