Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Biokuro pirkimas su organinės korupcijos kvapeliu

Share

, , , , ,

Comments are currently closed.

19 Responses to “Biokuro pirkimas su organinės korupcijos kvapeliu”

  • xxx parašė:

    Labai šaunu, kad kažkas pagaliau ryžtasi pajudinti visą šitą korupcinį tinklą. Praktiškai visos savivaldybės ir su jomis susijusios įmonės dirba vadovaudamosios panašiais korupciniais principais. Panašių istorijų teko girdėti ir apie Plungės savivaldybės valdomss įmones. O visa tą ką aukščiau surašėte – tiesa, bent jau taip kalba tie, kurie dirba toje rinkoje. Tikiuosi, kad jums pavyks ko nors pasiekti ir ši iniciatyvai nesutrukdys aukščiau minėta partija, vis tik dideli pinigai sukasi šioje sferoje.

  • Nesvarbu parašė:

    Gaila, kad ne nuo Taurages rinkimines apygardos tamstele ir problema issprestum ir balsu ‘prisisaudytum’.
    Kokia nauda is birzos, jeigu rinkoje keli stambus zaidejai ir tie nuo Vilniaus energijos. Ir vidutine kaina paskaiciuojama pagal ju pardavimus. Ir mazieji nesugeba konkuruoti – kiekiai ne tie ir atvezimo kastai brangus. Neprivazinesi i Taurage simtus kilometru su mazais kiekiais is visos Lietuvos.

    • To Nesvarbu parašė:

      Teisingai! Geriau nieko nedarome ir visi kartu paverkšlename…
      Beje, pirmiausia siūlyčiau pasidomėti kas aplamai yra birža…

      • Nesvarbu parašė:

        Tai zinoma geriau paskundziam prokurorams ir pasireklamuojam Taurages kurjeryje.
        Siulyciau pasidometi, kaip kainu ir energetikos komisija nustato kainas biokurui..

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Kitą nesvarbu įrašą ištryniau, nes anas jau akivaizdžiai teršė eterį.

      • Nesvarbu parašė:

        man irgi buvo kilus tokia moraline dilema ir abejone pries paleidziant i eteri. Gerai, kad issisprende tokiu budu.

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Kitą kartą ne tik pagalvokit, bet ir padarykit.

          • Nesvarbu parašė:

            As megstu, kai bjaurius darbus uz mane padaro kiti. Ar ne tam, jus – valdzia, mes ir rinkome? (kad ir pagalvotu ir padarytu uz mus)…

  • Džiovina parašė:

    Viskas kas parašyta – gryna tiesa. Tik komentaras po nuotrauka gali būti netinkamas. Jeigu krūvai daugiau kaip du metai – tai tikrai kažkas negerai. Čia yra biokuro ruošimo technologija. Ištrauktos šakos gali būti džiovinamos 1 – 2 metus. Šakos turėtų būti pridengiamos specialia medžiaga, bet lietuviai gal ir nepridengė

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ačiū 🙂 Bus vasaros pabaigoje du metai. Čia tos didžiosios vėtros liekanos (pas mane sodyboje irgi nusiaubė…). Jei po teisybei, tai krūvos priežastis, greičiausiai, yra elementariai jos savininkų neūkiškumas (sprendžiant pagal tai, kaip su likusiu mišku tvarkosi…).

  • Dalius parašė:

    Kad biokuro rinkoje yra konkurencija – mitas. Oficialiai viena kontora užima daugiau nei 50% rinkos.. Toks reiškinys, mano nuomone, vadinamas monopolija.

    Nežinau situacijos Tauragėje (pasižiūrėjus į jų kainą.. neatrodo baisiai: mažesnė už vidurkį) ir negaliu komentuoti apie esamus ar nesamus ryšius… Bet praktika, kai atsiskaitoma už “MWh” yra įdinga. Tokiu atveju ne tik nėra žinoma, kiek kuro buvo suvartota, bet ir nėra jokių paskatų gerinti naudojamų įrenginių efektyvumą.

    P.S. biokuro transportavimas vis dar nėra reguliuojamas kainų komisijos ?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ta praktika už MWh man irgi keista atrodo… O dėl kainų – žinau kad nėra išskirtinė ten kaina. Bet kiti dalykai kelia rimtų įtarimų. Nesuprantu, kaip perkant penkeriems metams galima nesirūpinti, kad neatsirastų daugiau nei vienas konkurso dalyvis…

  • dar ta pačia tema parašė:

    Na…. Kiek Tauragės šilumos tinklai buvo progresyvūs vadovaujant D. Simaičiui, tiek dabar ….. korupciniai… Įstegta šešiolika etatų (nuo V. Karbauskio darbo pradžios) o tinklalapio prižiūrėti nėra kam… Šiaip jau matyti, kad į puslapį sukišti neblogi pinigai, puslapis geras, bet…
    Pvz, buvo išjongtas šilto vandens tiekimas miestui… Puslapyje – nei žodžio…. Buvo įjungtas šilto vandens tiekimas miestui….. Puslapyje nei žodžio…. Paskutinė naujiena – reportažas iš miesto šventės….. šilumos tinklų puslapyje….. Juk labai tai aktualu vartotojams, ar ne??

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ačiū. Taiklu ir liūdna. Na, bet jei kai kurie incidentai atveria akis, tai gali būti ir į naudą.

  • dar ta pačia tema parašė:

    Atveria…… ir kas iš to??? Kaip Kainų ir Energetikos komisija tvirtina tarifus, į kuriuos įkalkuliuojama per porą metų 16 naujai įkurtų etatų (Tauragės Žinios Nr.22 (180) jei šilumos vartotojų nedidėjo???
    Kam reikalingas toks “reguliavimas”??? Ar nereikėtų šiame reikale siekti tik didesnės konkurencijos?
    Nes tik privatus kapitalas ir tikra konkurencija gali ženkliai sumažinti kainas, o ne toks “reguliavimas” per porą metų leidžiantis susodinti nieko neveikiančius reikalingus ružavos partijos klapčiukus..

  • Nesvarbu parašė:

    Net pridurciau. Valio…

  • dar ta pačia tema parašė:

    Ir dar…. Monopolistinės šilumos tiekimo sistemos neišgelbės ir neatpigins jokios renovacijos… masinės ar pavienės…. ( jei neįvertinti darbo rinkos pagyvėjimo statybinėse organizacijose, etc) Trumpuoju laikotarpiu šilumą taupantiems namams šiokia tokia nauda bus…. Ilguoju laikotarpiu renovacija (esant dabartiniam reguliuojamam šilumos šilumos tiekimo modeliui) neatneš šilumos vartotojui jokios naudos. Nes niekas neprivers monopolinio šilumos tiekėjo norėti mažiau pajamų ir pelno…….. Ar “otkatų” iš tokių konkursų, kaip Tauragėje.. Išgelbėti ir atpigininti gali tik šilumos tiekėjų skaičiaus didėjimas ir realios konkurencijos atsiradimas… Ir tik tuomet galėtų pasiteisinti renovacija…

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos