Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Sosnovskio barštis Vilniuje geriau nei pušelė Dzūkijoje?

Share

, , , , , , , , ,

Comments are currently closed.

10 Responses to “Sosnovskio barštis Vilniuje geriau nei pušelė Dzūkijoje?”

  • MK parašė:

    Sutinku kad nesamonė 100 %. О dar didesnė nesamonė yra ta kad pvz. turint žemės ūkio paskirties žemės ir miško kuris su ja ribojasi, nustatyt tiksliai ribą kur jau yra miškas o kur žemė nelabai įmanoma , ypač nusipirkus žemę kai jau medžiai buvo įeję į pievą. Pvz http://www.geoportal.lt puslapyje ruožas tarp miško ir žemės užbrėžtas kaip neprižiūrėta žemė 🙂
    Žodžiu kad viskas būtų ok turi daryti tikslius matavimus, gaut leidimą kirst medžiam ir t.t.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Tai dar gerai, kad riba neaiški – galėsi pasiteisinti gal 🙂 O jei tobulai įgyvendintų šitą nesąmonę?…

  • tomas parašė:

    mane labiau negu apzeles pievos nervuoja aukstos nepermatomos tvoros- va vaziuoji Vilniaus apylinkese apie koki ezera, ir ne tik kad prie ezero nematai, bet tiesiog totaliai nuli matai, kaip kad nykiausiam fabijoniskiu kampe. Va uz tas tvoras sakyciau ir turetu buti keliami mokesciai- nes kai sklypas atvertas tai jau jokio skirtumo kas uz jos- siukslynas, grazi pievute- visuomenei tai visiskai prarasta teritorija

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Apžėlusios pievos apskritai nebūtinai yra blogai. Ten veisiaisi visokie gyviai 🙂 O dėl tvorų – yra reglamentavimas kokios ir kur jos gali būti. Jei didžiulė teritorija nepermatoma tvora – keistokai, sakyčiau… Gal ne visur logiškas tas reguliavimas?… Bet apribojimų tai ten privaryta.

      Tačiau pripažinkime, kai kada tvoros mums parūpsta tik tada, kai prie ežero norisi prieiti. O norisi prieiti tada, kai priėjimas nušienautas, krūmynai iškirsti, o ne džiunglės kokios. realybė yra ta, kad dažnai ta pakrantė ir sutvarkyta dėl to, kad savininkas atsirado (kuris ir tvorą užstatė).

      Girdėjau apie vieną paežerės savibninką, kuris nusprendė būti bendruomeniškas ir leisti visiems ateiti maudytis be jokių tvorų. Šiukšles aprinkdavo periodiškai. Bet kai kažkada po eilinio prišiukšlinimo būtent jis kaip savininkas buvo už tas šiukšles nuibaustas, tai spjovė jis į savio bendruomeniškumą ir apsitvėrė tvora. Ir ką tam tūpam inspektoriui reikėtų padaryti, kurio dėka tvora atsirado?..

  • nacis parašė:

    Turėtų būti “Animal Planet” (viena n).

  • Dalia parašė:

    http://tv.lrytas.lt/?id=13778659311376632476 — dar vienas epizodas is tos pacios serijos. Draugai Ilinojaus valstijoje gauna ismokas uz tai, kad zemes NEDIRBA ir net negano gyvuliu. Ir kokia atgaiva buna po ilgo vaziavimo kelis simtus km per kukuruzu laukus privaziuoti ta tikros gamtos lopineli. Mes ta pradesim vertinti tik tuomet kai jau viskas bus suarta, uzseta arba uzsodinta atseit misku. Zmones labai idomiai suvokia tvarka — isvalyti miskus nuo sausuoliu, sienauti (skusti) pievas, geneti medzius, paliekant kuoksta, kaip palmes ir…sodinti uosialapius klevus.

  • logika parašė:

    Reguliavimų Lietuvoje tokia galybė, kad tik nieko nedarant nieko nepažeisi. Nors, kaip matyt iš šio įrašo, kartais ir nieko nedarant gali baudą gauti.
    Panaši, nors ne su gamta susijusi situacija yra Vilniaus Užupyje. dėl gausybės reguliavimų, kaip ten esančius namus reikia atstatyti, tas “senovinis paveldas” dabar sėkmingai griūna.

  • Ko parašė:

    Iš Sosnovskio barščių galima skanią sriubą išvirti. 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos