Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Kada šilumos kainos nebegąsdins vilniečių?

Share

, ,

Comments are currently closed.

4 Responses to “Kada šilumos kainos nebegąsdins vilniečių?”

  • Rokas parašė:

    Prieš keletą metų buvo mintis kelis hektarus užsodinti gluosniais, kurie skirti biokuro gamybai. Investicijos ne pačios didžiausios, galimas pelnas tikrai vilioja, bet plačiau pasidomėjus realizacija paaiškėjo, kad didieji biokuro gamintojai užsakinėja tik iš tam tikrų įmonių, o šios iš mažųjų arba visai nesuperka arba superka už mažiau nei savikainą.
    Dabar kai daugėja katilinių, situacija gerėja, tačiau dalis mažųjų gluosnių augintojų vis dar sunkiai realizuoja savo užaugintą kurą.

  • Nesvarbu parašė:

    Sveiki Mere,
    Jo, dujos šią vasarą atpigo.
    Visų pirma leiskite perduoti padėką Ž . Šilėnui už rekomendacijas vilniečiams kaip reiktų tvarkytis šilumos ūkyje. O antra, kaip liberalus požiūris „o privatininkas visada tvarkosi geriau“ siejasi su sugražinsime šilumos ūkį į savivaldybės rankas? Ar teisingai supratau jūs nesiūlote statyti naujo privataus geležinkelio šalia jau esamo. Jūs sakote imkite mieli privatininkai naudokitės mūsų vėžėmis, infrastruktūra ir t.t. Jums pelnas o mes miestiečiai prisiimame visus kaštus ir sąnaudas visa tai išlaikant. O. K. Vilnius veža. Važiuojam toliau.. Privatūs šilumos tiekėjai pasiūlo vienu dviem centais mažesnę šilumos kainą o mes juos turime įsileisti? Nemanau, kad jie atsisakytų pelno ar investicijų atsipirkimo per kelis metus, ar būtų atradę kokią aukso gyslą, kur dujos ar biokuras atleiskite už išsireiškimą pigiau grybo. Kvailas klausimas, bet ar teko ką nors girdėti apie mąsto ekonomiją? Čia toks daiktas, kai stambus pirkėjas gauna geresnę kainą perkant išteklius. Dar pridėkime ne pelno siekimą ir šilumos tiekimas gyventojams tampa valstybės reikalas ir randa sau garbingą vietą šalia elektros ūkio.
    Beje, jei ne paslaptis, ką darysite, kaip nebūsite išrinktas į merus?

  • Nesvarbu parašė:

    Kažkoks nelabai bendraujantis kandidatas į merus pasitaikė. Kažin ar vertėtų už tokį žmonėms balsuoti, jeigu net nesiteikia atsakyti į aktualius rinkėjams klausimus. Aš jo vietoje tikrai susirūpinčiau savo komunikacija. Jeigu jau nėra ryšio dabar, tai kas bus jeigu kokio stebuklo dėka bus išrinktas į merus. Nebent šitą tinklaraštį atnaujina ne pats Šimašius o koks jo padėjėjas, kuris neturi įgaliojimų atsakyti į aktualius žmonėms klausimus. Labai tikėtinas variantas. Va Zuokas tai visada su žmonėmis ir tarp žmonių…

    • Mauras parašė:

      kandidatas per daug susijęs su verslu, LLRI ir praėjusio amžiaus klišėmis, kad sugebėtų viešai pripažinti elementarią tiesą – verslo investicijos į perteklinius gamybos pajėgumus reikalauja būti atpirktos. Bet kokia kaina. Todėl galim nesunkiai prognozuoti, kad vis peršama stebuklingoji “konkurencija šilumos gamyboje” duos aiškų rezultatą – dideli pinigai prasimuš teisės aktus, pagal kuriuos mes mokėsime jiems už tą patį ne mažiau, o gerokai daugiau, lyginant su investicijomis biudžetu+struktūriniais. Lygiai kaip dabar turėdami gerokai mažesnę savikainą ir valdžios nustatyta tvarka turėdami fiksuotą tarifą, nereguliuojami sugeba palįst keliais centais po didžiųjų gamintojų kaina ir vaizduoja rinkos žaidėjus. Kitas teisėkūros grimasų pavyzdys – VST prichvatizavimo istorija. Nepamokė, rinka viską sureguliuos? Sureguliavo, RST niekada nebūtų prasimušę tokių užkeltų skirstymo tarifų per Elektros energetikos įstatymą 2003-ais, kokius prasimušė NDX, ir LiCS ten suvaidino savo vaidmenį. Pradžiai pasiskaitykite Kuodį, gerbiamasis Remigijau, tada pasimodeliuokite, o ne štampuokite klišes. Meras – ne ideologinė tribūna.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos