Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Apie lietuviškus ir vengriškus policinius valdžios simbolius

Share

, , , , ,

Comments are currently closed.

7 Responses to “Apie lietuviškus ir vengriškus policinius valdžios simbolius”

  • Aidas Kasparas parašė:

    Dėl garsinių signalų. Jie PRIVALO būti garsūs. Dėl eismo saugumo. Kartą (prieš gerus 10 metų) vos nesusidūriau su greitosios pagalbos automobiliu, nors šią tarnybą pedantiškai stengiuosi praleisti. Situacija buvo tokia: žiema, važiuoju per reguliuojamą sankryžą, man šviečia žalias signalas. O iš šono per raudona atlekia greitosios hiunday’us su „vaikiška“ sirena ir panašaus kalibro mėlynom švieselėm. Garsą išgirdau tik kai pralėkė pro nosį. Nedaug trūko, kad būtų tekę kviesti antrą medikų komandą. Žinoma, kažkiek galėjo prisidėti ne idealiai nuvalyti langai ir mane užpuolęs gripas. Tačiau, jei signalas būtų buvęs rimtas, šios situacijos tikrai nebūtų buvę.
    Su automobiliais, vežančiais valdžios žmones, tas pats. Jei jie važiuoja taip, kaip paprastiems mirtingiesiems neleidžiama, tai dėl eismo saugumo jų garsinius signalus turi visi girdėti. O jeigu vežamus užknisa tas garsas, tai gal ir gerai — gal laikas pagalvoti, ar tikrai yra reikalas būti lygesniems už kitus.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Tinka, jei reikia lėkti kaip akis išdegus. Bet šiuo atveju to nereikėjo. Ir mačiau kaip galima dirbti geriau.

  • aesde parašė:

    o va prieš keletą metų Paryžiuje man neteko pamatyti policijos automobilio (įskaitant įvairiausius mikroautobusus), kuris važiuotų be įjungtų švyturėlių. tiesa, garsą įjungdavo ne taip ir dažnai.
    netikiu, kad jie visi skubėjo į kažkokį įvykį.

    P.S. beveik tokį patį vaizdelį teko matyti ir dar vienoje šalyje, tačiau ar tai Ispanija ar tai Italija buvo nebepamenu.

  • aesde parašė:

    P.S. beveik kasdien matau Grybauskaitės kortežą. Manau, taip turėtų būti vežami ir visi kiti.

  • post23 parašė:

    Koks iš tavęs patricijus, jei už pusės km nesigirdi?

    Maskvoj dar baisiau tie kortežai atrodo. O prieš 10 metų teko susidurti su Lukašenkos kortežu užmiestyje, važiuojančiu ta pačia kryptimi. Pralėkė aibė policijos mašinų ir visiems per garsiakalbį sukomandavo stovėt kelkraštyje. Pastovėjus kokį pusvalandį teikėsi pravažiuot ir pats Batka.
    Tad manau šis elementas tik simbolizuoja mūsų geografiškai mentalitetinę padėtį tarp Rytų ir Vakarų – nėr pas mus taip jau blogai, bet iki Vakarų dar plaukt toli.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Tikra tiesa. Tik kurlink judėti, manau, reikai aiškiai sau pasakyti.

  • Gedas parašė:

    Lietuvoje policija stipriai viršija savo būtinuosius įgaliojimus. Ir tai ne tik pasireiškia sirenų ir mirksiukų naudojimu… bet visose srityse. Taip yra dėl to, kad jie jaučiasi nebaudžiami už savo veiksmus, dažmai prasilenkiančius su sveika logika. Su panasiomis situacijomis nekarta teko susidruti ir man:
    http://m.lrytas.lt/?data=20121002&id=akt02_a3121002&sk_id=99&view=2
    http://www.alfa.lt/straipsnis/15057098/Uz.viesosios.tvarkos.pazeidima.sulaikytas.vyras.pasikore.arestineje=2012-09-19_09-02/

    ir t.t.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos