Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Tarprinkiminiai pasvarstymai

Share

, , , , ,

Comments are currently closed.

33 Responses to “Tarprinkiminiai pasvarstymai”

  • kriu parašė:

    Sveiki,
    Sveikinimai. Tikriausiai jau busit kazkur rases, o gal as per mazai suprantu rinkimu sistema, bet kodel pats nekandidatavot vienmandatese?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Todėl, kad niekada neplanavau eiti į Seimą, o tik norėjau, kad liberalai daugiau gautų. Bet matau, kad tokį palaikymą gavus nesolidu būtų neiti. Žodžiu, neteisingai galbūt dariau, kad nekandidatavau…

  • LZ parašė:

    Jau 23,61 kartu sudėjus!

  • vardas parašė:

    Man ir klausimas kilo, kodel nekandidatavot. Butumet partijai balsa pridejes.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Tikrai galėjo taip būti. Kiek graužiuosi…

      • Nesvarbu parašė:

        Ir teisingai, dabar grauzkis nagus, jog nepasinaudojai proga sustiprinti liberalu pozicijas!

  • Kroitus parašė:

    Man irgi vienas didelis klausimas – o už ką balsuot antrame ture, jei mano apygardoj liko LSDP ir DP kandidatai?

    • vasius parašė:

      Pas mane tas pats. Balsuosiu už DP kandidatą, nes jis padarė ir privedė prie pabaigos ne vieną projektą ypač mano gyvenvietėje. Tiesiog jau nebėra pasirinkimo.

      • Remigijus Šimašius parašė:

        Klausimas be teisingo atskymo, manau 🙁

  • vasius parašė:

    vardai, Šimašius kanditavo daugiamandatėje 5 numeriu (reitingavimo balsu pakilo iki 2).
    Šiaip jei daugumoje šios partijos nepateks, tikėkimės, kad jos sudarys stiprią opoziciją. Kai tokia baisi populistinė dauguma, šaliai reikia stiprios ir ryžtingos opozicijos. Dabar bijau, kad nebūtu sugriauti energetikos projektai.

  • Tomas parašė:

    As irgi nustebau kad pats vienmandateje nedalyvavai, juk turejai sansa atnesti +1 balsa

  • Marijus Kilmanas parašė:

    Čia tik spėjimas, bet gal pataikysiu: tikriausiai vienmandatėj neišėjo dalyvauti, nes galima kandidatuoti tik savo apygardoj pagal gyvenamą/deklaruotą/whatever vietą, o turint omenyje, kad liberalų geografija (kol kas, deja) gana koncentruota, tai tikriausiai toj apygardoj jau kandidatavo kitas stiprus liberalas. Ar taip?

  • Joe Doe parašė:

    Del gyvenamos vietos deklaravimo nemanau, nes cia Valinskas kandidatavo Siluteje, o Venskiene Vilniuje. Manau daugiau pavyzdziu rastume, tik cia pirmi i galva ateje be paieskos.

  • karolis parašė:

    keliose vienmandatėse į antrą turą pateko TSLK kartu su LRLS?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      41 berods, bet bent dviejose vieni prieš kitus liko. per mažai. Bet kuo duagiau laimės, tuo geriau.

  • kestutis d parašė:

    Sveikinimai, žinoma.
    Palinkėjimas ateičiai – jums (ir ne tik jums – konservatoriams irgi) – metas mąstyti ir kurti strategiją, kaip prisijaukinti ir tuos rinkėjus, kurie nelabai gaudosi politinėje sistemoje bei partijų ideologijuose. Panašu, kad dabar daugelis nesusigaudo – jei skaičiuoti visus DP, DK ir TiT balsus – būtent tai ir yra ta ‘neapdorota’ masė, kuri ateityje, nykstant ideologiškai marginalioms partijoms, turės rinktis tarp tvirtų ideologiškai partijų. Ir čia laimės ta partija, kuri daugiausia su jais dirbs ir į juos orientuosis. Tad reikia turėti strategiją, kaip patraukti tokius rinkėjus. Vienas žingsnių – tiesioginiai susitikimai ir aiškinimas. Gal galima daugiau tokių sugalvoti, kaip ‘įsipozicionuoti’ tokių rinkėjų sąmonėje.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Sutinku. Ačiū.

      • Matas parašė:

        Ar įmanoma Lietuvoje padaryti savanorišką agitavimą, kaip Amerikoje, t.y. Jus pristatytu ne vien tik šaltas stendas ar reklaminis klipas, bet ir savanoris, kuris galėtu kokybiškai Jus pristatyti, o reikalui esant suorganizuoti grupelę žmonių į seminarą, kad jų klausimai būtų atsakyti atstovo?

  • Remigijus Šimašius parašė:

    Beje, visiems tikrai ačiū už palaikymą. Dėl vienmandatėje kandidatavimo – lyg ir atsakiau. Žmogus planuoja, Dievas juokiasi, kaip sakoma…

  • vigo parašė:

    gal ne čia klausti reiktų, bet … Kuo baigėsi Golovatovo atvejis, ar austrijokai atsakė kas kaltas (jei išvis kaltas dėl jųjų procedūrų)? ar sėkmingai numarintas reikalas biurokratinėse procedūrose?…

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Dar nenumarintas, bet austrai bando numarinti. Tikiuosi dar pavyks šį tą padaryti, bet liks ką srėbti ir naujai valdžiai…

      • Nesvarbu parašė:

        Jeigu jau taip, tai gal ir zinoma, kaip ten su Bieleckiu reikalai, gavusiu vardini pakvietima is Teisingumo ministerijos neribotam laikui pailseti, viename is Baltarusijos kurortu? Kaip jis ten vis dar megaujasi Lukasenkos saule? 😉
        Jeigu lipu ant nuospaudos, galite pratrinti..

  • Rinkėja parašė:

    Visų pirma, sveikinimai. Dvigubi: 1. LRLS, kuris savo elektoratą padidino iki aiškiai identifikuotų (nesileidžiant į šiukšlinėse randamus biuletenius ir paštu balsavusiųjų dingusius balsus) 116 tūkts. dešromis, atlyginimų didinimais, spirito bačkomis ir visais kitais populistiniais pažadais nesuviliojamų sveiko proto žmonių; 2. Jums, kuris po reitingavimo užėmėte 2 vietą partijoje. Turėtų būti smagu suvokti, kad pastangos ir rezultatai vertinami – sveiko proto žmonių 🙂
    Antra, keli pamąstymai dėl antrojo rinkimų turo. Nevertinant LRLS finansų, galimų skirti reklamai (kurios efektyvumas antrame ture kelia abejonių), gal reikėtų pagalvoti, kaip pasiekti “tuos neapsisprendusius”. Likus kelioms dienoms iki pirmojo turo, įsitikinau, kad aplink tokių be galo daug. Ir juos paveikė keli trumpi, aiškūs ir paprasti paaiškinimai, kodėl balsuosiu už LRLS. Tad siūlau priminti LRLS rinkėjams (kurie, paprastai, jauni, mąstantys, aktyvūs ir nori pokyčių, dėl kurių gali pasistengti ir patys), kad jie visi turi artimųjų (paprastai vyresnių ir ne visada apsisprendusių), draugų, pažįstamų, kuriems tereikia mažo “postūmio” sveiko proto link. Ar tai kainuoja? Nebent šiek tiek laiko ir pastangų.
    Trečia, ko tikiuosi. Kad pakovosit už galimybę tęsti pradėtas reformas, darbus ir t.t. Be abejo, gal ir ramiau būtų pabūti opozicijoje, bet kai tiek nuveikta, padaryta per tuos 4 metus, žiauriai gaila būtų, kad atėję socdemai+darbiečiai+paksiečiai viską griautų. Suprantama, kad nei su viena iš šių partijų į žvalgybą neitumėte, bet gal kartu su konservatoriais tiesiog galėtumėte dirbti su viena iš jų. Tam, kad būtų tęsiami darbai, tam, kad būtų mažiau nesąmonių kiekvieno mūsų (jūsų rinkėjo) gyvenime, jei už valdžios vairo stotų toks siaubas kaip kaip socdemai+darbiečiai+paksiečiai. Akivaizdu, kad nebūsite vien matematiniu priedu kažkokioje koalicijoje, bet jei būtų galimybė būti atsakingiems už tam tikras sritis, tokį sprendimą linkiu gerai apsvarstyti. Juk mes Jus ir LRLS vertinam ne už nemokamą dešrą, o už vertybes, sveiko proto idėjas ir pastangas jas įgyvendinant. Sėkmės.

    • Nesvarbu parašė:

      Na, na Remigijau, paziurim, kaip tu tuos neapsisprenusius iki urnu nutempsi. As puikiausias to neapsisprendimo pavyzdys! Pabandom? Tikink! O tai pas socdemus, ar dar blogiau darbiecius nueisiu. Nes ko gero, jie jau pasimoke per praeitus rinkimus, kai koncervai/konservatoriai paeme virsu, ir rinkejus jau nebemaitina vien tik pazadais, bet ir desromis 🙂

      • Remigijus Šimašius parašė:

        Jums vis tiek nesvarbu 🙁 , tai Jūsų neįtikinėsiu.

    • Skuduras parašė:

      Aktyviausia ir kartu didžiausia karta smarkiai paliesta praeitos santvarkos, kurios poveikio rezultatas – įprotis gauti žuvį. Tokiems žmonėms pasiūlius paimti meškerę vietoj žuvies, gali likti nesuprastas ir apiburbėtas. Kiek tekę susidurti su tam tikrais atvejais, tai pasirodo, kad pats paprasčiausias ir tikrai efektyvus būdas pasiekti žmogaus sąmonę ir suvokimą, tai atsakyti žmogui jam suprantama kalba ir jam prieinamomis priemonėmis į vienintelį klausimą: “KODĖL?”. Išaiškinus KODĖL reikalinga meškerė vietoj žuvies, jis tikrai pasirinks meškerę. Daugelis rinkėjų nesupranta KODĖL nereikia didinti minimalios algos. Mano manymu, atsakymas į klausimą “KODĖL taip reikia?” taip ir nepasiekė tam tikros auditorijos. Šis žmonių segmentas negali prieiti prie tokių informacijos skleidimo priemonių kaip internetas ar popierinė žiniasklaida (per brangu). Rezultate žmogus, kurio vienintelis informacijos šaltinis yra TV, pamatė kryžium prieš minimalias algas gulantį E. Masiulį ir jo “aukštom frazėm” pateiktą atsakymą, suvokė vieną, kad jam ši partija netinka. Pasakysite, kad briedą kokį tai skleidžiu, bet deja kaip bebūtų gaila, kone kasdien tenka susidurti su žmonėmis, kurie atrodo kaip iš dangaus nukritę.

      • Remigijus Šimašius parašė:

        Skudure (labai nejauku taip[ kreiptis…),

        sutinku, kad tai problema. Kaip sakyti tiesą, ir sakyti kad ji būtų surasta labai skirtingų žmonių – atskiras menas ir mokslas. Bandome. Turbūt (tikrai) ne visada pavyksta.

        • Skuduras parašė:

          Kaip sakoma, vardo nepasirinksi 😀
          Vilkas niekados netaps avele, o šis menas ir mokslas vis tiek susiveda į nuoširdumą, paprastumą ir atvirumą. Esant šiems požymiams, problema tik išraiškos forma.
          Beje džiaugiuosi, kad Jūsų asmeniniai bandymai turi aukščiau minėtų požymių ir tikiuosi, kad jie tik stiprės, o viena iš išraiškos formų, neapsiribos internetu. Kita išraiškos forma – darbai, jau duoda šiokius tokius dividendus ir reikalauja tęstinumo. 🙂

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ačiū 🙂

      Apie antrą turą galvojame. Kandidatai kausis, o tikslas – laimėti.

      Dėl būsimo laikotarpio – ar pozicijoje, ar opozicijoje – yra daug būdų užtikrinti, kad darbai būtų nesugriauti. Daug apie tai galvoju, turiu receptų. kai kas pavyksta. Žodžiu, nieks nepralaimėta.

  • tautietis parašė:

    Čia moteriškė viešai šneka apie nusikalstamą veiką kurią ji pati padarė (dokumentų klastojimas ir piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi).

    Ką apie tai galvojat?
    http://www.15min.lt/naujiena/rinkimai-2012/rinkimai2012-naujienos/drasos-kelio-stebetoja-rinkimuose-panaikinau-kokius-12-biuleteniu-631-266360

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Galvoju, kad prokurorai jau turi ką veikti…

  • dzyvai parašė:

    Teisingumo ministerijos tikslai aprašyti 7 punkte: “…formuoti valstybės politiką… teisės, … proceso…”. Jeigu tų tikslų bent kiek siekiate, kodėl viešai jau kelintas skandalas:

    http://racas.lt/gerbiama-ministre-i-simonyte-gal-jau-laikas-butu-isikisti/

    ir viskas paliekama iešmininkams, o kaltininkai pasinaudoję teisinės sistemos (tame tarpe procesų) trūkumais nusiplauna rankas? Kiek dar reiks sugriauti gyvenimų (kaip Budrevičienės), kad valstybės teisinis aparatas ne darbą imituotų o rezultatus pradėtų duoti?

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos