Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Gavau kadencijos pratęsimą

Share

, , , , , ,

Comments are currently closed.

14 Responses to “Gavau kadencijos pratęsimą”

  • Gediminas parašė:

    Labai gerai, kad buvo siekiama sveiko proto logika paremtų reformų, ir kai kurias pavyko įgyvendint. Tačiau žiūrintiems giliau yra aišku, kad esminėms reformoms teisinė sistema dar nepribrendusi. Pasirodė, kad išsiveržt iš pozytivistinės teisės sampratos bei legalistinės teisinės sistemos žabangų yra be galo sunku.

    Lietuvoje jau porą dešimtmečių laiko prarasta ir lieka vis mažiau to laiko reformavimuisi. Dabartinė sistema yra kaip akmuo po kaklu skęstančiam – kuo labiau kapanojasi, tuo labiau skęsta. Įstatyminė tarša jau yra pasiekusi itin grėsmingą mastą.

    Tačiau, kur nors pradėjus kalbą apie reformas, reakcija būna tik nustebimas ar net visiškas ignoravimas. Atsieit, ko čia nori – juk viskas derinama prie Europos teisės ir negali būti jokios kalbos apie reformas. Tai ką, gal ir skęsti turime kartu su visa ES teise!

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Visiškai sutinku. Beje, dėl to pozityvizmo (ir, atitinkamai, legalizmo), tai, manau, labai svarbi yra reforma, apie kurią tik užsimenu gale (o anksčiau esu plačiau rašęs) – tai verslo priežiūros reforma. Čia jau, nepasikuklinsiu, Lietuvoje prie tektoninio lūžio turėjau progos prisidėti 🙂

  • Vytas parašė:

    Ačiū, ministre!
    O ar yra bent vienas elektroninis notaro patvirtinimas realizuotas?

    Civilinio kodekso 2.138(1), 2.139, 2.140, 2.147 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymas nustato, kad įgaliojimus bus galima tvirtinti ne tik pas notarą, bet ir elektroniškai. Štai čia greičiau, pigiau, paprasčiau yra itin akivaizdus. Tikiuosi, kad notarai greičiau patys elektronizuosis, nes kitaip jų senamadiškumas gali tapti visai nebemadingas ir nieks jau nebepadės notariatui išlikti (ko labai nelinkėčiau).

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Ačiū 🙂 Dėl notarų (kaip ir dėl antstolių) tai man labai norėtųsi, kad jie patys, užuot saugoję ir gynę tik tradicinius veiklos būdus, taptų modernesni. Taip, jie klientams sutaupytų pinigų ir patys turėtų mažiau darbo. Tačiau gal sugalvotų naujų paslaugų, galiausiai iš principo išliktų, nes kol kas šis savo darželio saugojimas – tai visiems per brangus žaidimas, kuris antstolius ir notarus vedą į pražūtį.

  • Nesvarbu parašė:

    “Svarbiausia – tai bus greičiau, pigiau, paprasčiau” Nemanote, jog skamba labai jau populistiskai?

    Del neveikianciu juridiniu asmenu likvidavimo, galima placiau. Kadangi siuo klausimu, teko daug ir nuobodziai aiskintis, tai pasakysiu, jog ir anksciau RC galejo isregistruoti JA, kuris neatitiko reikalavimu. (pvz. del adreso) bet to nedare. Gal butu galima rastiskai paprasyti RC isregistruoti is duomenu bazes o nelaukti, kada jis teiksis tai padaryti pats. Be abejones Lietuvoje yra daug “pakabintu” JA ir tos paprastesnes proceduros labai reikalingos. Bet zinot, kas idomiausia situose pakeitimuose, tam, kad atitikti viena istatyma, pirma turi pazeisti kita – neteikti ataskaitu RC, neatitikti adreso bendru taisykliu ir pan. Ar jau teko dometis, kiek tokiu imoniu taip jau buvo isregistruota?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Nemanau, kad populistiška. Argi ne to norime iš valdžios?

      O dėl išregistravimo kaip sankcijos – visada esu prieš lengvą šios sankcijos taikymą. Labai nenorėčiau, akd dėl techninės klaidos būtų brangios procedūros pradėtos, dėl kurių normalus verslas būtų uždarytas, o galiausiai į teismus įsivelta. Netgi dėl baudų už duomenų nepateikimą – galima visiems automatu baudas išrašinėti, bet svarbiau, manau, registre aiškiai parodyti kad ataskaita nepateikta (dabar taip lyg ir turėtų būti, ar nėra?). Čia rimtesnė sankcija nei formali bauda, nes prarandi partnerių pasitikėjimą, kai kur ir formalias teises galima prarasti.

      • Nesvarbu parašė:

        Man tai vistiek daugiau skamba, kaip greito maisto restorano reklama. (trash food) Matomai jus to norite is valdzios. O didzioji dauguma visuomenes is valdzios nori – didesniu algu, didesniu pensiju ir socialinio teisingumo. (daug zemiskesniu dalyku, negu kartais, matomai, tamsta isivaizduojate)

        Be abejo registre parodoma, jeigu ataskaita nepateikta daugiau, kaip 24 men. Kiek tai nesvarbu (ir kiek tai “svarbu” partneriams) rodo ir tai, kiek JA ataiskaitu neteikia eile metu. (suveikia lietuvisko verslo faktorius – tas pats, kur algas vokeliuose moka ir nemato tame jokios problemos) Nors del baudu automatu sutinku. O del brangiu pradetu procedure, as salininkas “lengvai atidariai, lengvai – uzdariai” (Ir cia mano manymu yra kur stengtis). Bet sikart apie “lengvai uzdariai”, procesas imlus laikui ir ne is pigiuju, ir jeigu uz mane tai gali atlikti RC (likviduoti) valio as jam netrugdysiu o priesingai – “talkinsiu”. Kadangi greitu laiku pasistengsiu itilpti i 24 men. ataskaitu neteikimo termina. (ir toliau susilaikydamas nuo ju teikimo) Zd, ketinu is arciau susipazinti su sio istatymo praktine puse, kiek tai is ties supaprastina JA likvidavima. Uzdavet, jus cia tiems biurokratams grazaus darbelio p. buves ministre. Bet kaip as ne karta esu sakes – megstu, kai nemalonius darbus uz mane atlieka kiti…

        • Remigijus Šimašius parašė:

          Nagi viskam pritariu. pirmą kartą turbūt 🙂 Dėkui.

          • Nesvarbu parašė:

            Opą, gal man šią dieną kalendoriuje apibrėžti raudonai? Viskam pritariate? Net ir tam, jog verslas nesąžiningas.
            Per anksti džiaugtis. Ką aš noriu pasakyti, jog šis įstatymas pasmerktas būti neveiksniu.
            Pirma, kaip minėjote RC gali įsiveltų į teismus su veikiančiomis bendrovėmis.
            Antra, prisideda nemažai papildomo darbo RC, už kurį niekas nemokės. O gerai žinant RC vidų niekas per daug ir nesivargins kažką daryti. Kaip minėjau ir anksčiau, iki šių pataisų Registrų centas turėjo pilną įstatyminę teisę kreiptis į teismą ir išregistruoti JA, tačiau tuo nesinaudojo. O kam vargintis..
            Bet, kad nebūtų vien teoriniai pamąstymai, kaip pastebėjote mėgstu pats viską išbandyti praktikoje. Ir kaip ir su palengvintu JA steigimu, galiu tik nuspėti, jog tai labai skirsis nuo gražių populistinių jūsų pranešimų.
            Jūs jau atleiskit man už kritiką, kad neaikčioju čia, ir nerašinėju “kaip šaunu Remigijau” “taip ir toliau” “aš už jus balsuosiu” ir pan. Bet tas perdėtas “žiūrėkit kiek aš daug ir gerai nudirbu” – truputį juokina, kai tenka su tuo susidurti realybėje o ne popieriaus lape ar asmeniniame tinklaraštyje.

          • Remigijus Šimašius parašė:

            Pažiūrėsim kai dugną dėsim, kaip sakoma 😉 Būti skeptiku – kiekvieno teisė. Naudokitės ja į sveikatą.

  • įgaliojimai parašė:

    Įdomu dėl tų įgaliojimų – ar jau sistema realiai veikia, ar įstatymo pataisa yra kol kas tik prielaida sistemos atsiradimui ateityje?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Kol kas neveikia. Nuo Naujųjų atrodo pradės. Tikiuosi, Vyriausybė normaliai pasiruoš ir gerus poįstatyminius aktus priims.

  • Nesvarbu parašė:

    kiauras, kaip rėtis tas jūsų dugnas – kaip sakoma. 🙂 Būti naiviu irgi teisė. Bet, ne, palaukit, juk jūs politikas. Kur jau čia naivumui vietos duota.
    Beje, įstatymas įsigaliojo 2012 dabar 2013..

  • Nesvarbu parašė:

    Žiūrėkit Remigijau, kaip ir rašėt,

    Registrų centras pasistengė o žinant jų būdą aš net pavadinčiau “persistengė”:

    http://www.registrucentras.lt/naujienos/index.php?mod=news&act=view&id=12765

    ir ką man su ta informacija siūlytumėte daryti?

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos