Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Popierius prieš realybę ir kitos žmogiškosios dilemos

Share

, , , , , , ,

Comments are currently closed.

9 Responses to “Popierius prieš realybę ir kitos žmogiškosios dilemos”

  • pastabos parašė:

    Sveiko proto lyrinis liberalizmas. Gyvenimas gerokai sudėtingesnis. Galima pažiūrėti į Hayeką.
    Vytautas Valevičius

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Nesiginčysiu, yra lyrikos 🙂 Tačiau, manau, pateikime, o ne esmėje.

  • Nesvarbu parašė:

    Kas čia po galais buvo? Bet nesvarbu.
    Užakcentuokim “Vieni manosi gyvenimą padarysiantys geresnį, jei neliks žydų-gėjų-masonų-spekuliantų-bedievių.” Aš dar pridurčiau – ir liberalų.
    Lie­tu­vos vy­riau­sia­sis ad­mi­nis­tra­ci­nis teis­mas, sprendime dėl gėjų pasisakė -“ga­ran­tuo­da­ma de­mo­kra­ti­nį pliu­ra­liz­mą, vals­ty­bė tu­ri po­zi­ty­vias par­ei­gas už­ti­krin­ti veiks­min­gą nau­do­ji­mą­si tai­kių su­si­rin­ki­mų tei­se taip pat ir as­me­nims,tu­rin­tiems ne­po­pu­lia­rias pa­žiū­ras ar pri­klau­san­tiems ma­žu­moms”
    Tu­rin­tiems ne­po­pu­lia­rias pa­žiū­ras ar pri­klau­san­tiems ma­žu­moms, čia gi žodis žodin galima taikyti liberalams. Ar aš neteisus?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Aš kiekvieną kartą džiugiai nustembu radęs bendramintį. Ir nors jų daug, vis tiek nustembu. Vogti, lipti ant galvų kitiems, biurokratauti – juk taip patrauklu. tai ne koks liberalizmas, kur ir atsakomybės reikia, ir pasitikėjimo, ir savo ribotumo pripažinimo.

  • asEsuas parašė:

    Kartais geriau traktuoti, kad blogai, nei aiškintis kiekvieną atvejį (čia apie tą morką ir maistą). Viešo maitinimo įstaigos nėra namų virtuvė ir tvarkos skiriasi (turi skirtis).
    Šitaip lengviau nei po to gydyt apsinuodijimus ar kokios nors ligos protrūkius.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      O jūs žinote dėl ko ligų protrūkiai atsitinka? Tai ir nerašinėkite fantazijų, nes aš tai žinau. Ir žinau ką Maisto ir veterinarijos tarnyba pradėjo kitaip darytu, kad pernai tų protrūkių buvo dvigubai mažiau.

  • Nesvarbu parašė:

    Aš gi kiekvieną kartą džiugiai nustembu radęs tokį jūsų bendramintį, besinaudojantį valstybiniais keliais, ligoninėm, mokyklom, darželiais, kviečiantį policiją tos pačios vagystės atveju ar gaisrininkus – gaisro. Bet vis vien nesibodint juos (biurokratus) vėliau pakeiksnoti – juk tai taip patrauklu. Atrodo už liberalizmą nieko tobulesnio nėra ir negali būti. Ar tik truputį neperdedate? Bent jau savo ribotumą pripažįstate, o tai pirmas žingsnis į suvokimą, jog liberalizmas labiau teorija (graži teorija) bet tiktai teorija.
    Tai kaip bus, ar ir toliau dėsimės dideliu anti biurokratu? Jeigu ne tie įvykiai su Tarptautinės teisės departamento vadove ir Teisingumo viceministru arba premijos padėjėjoms sakyčiau, jog jūs šventas žmogus…

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Nusibodot. Pradėsiu trinti.

      P.S. Jau pradėjau. Dėl to, kad komentarai skirti diskusijoms, o ne belekokiam blevyzgojjimui apie belekokius gandus belekelintą kartą.

  • Nesvarbu parašė:

    O kaip gi liberalizmo pagrindinė vertybė i individo laisvę – žodžio laisvę ir pan.? 🙁 Ar nebus išsitrynę kartu su komentaru?

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos