Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Kryptys Lietuvos saugumui

Share

, , , , ,

Comments are currently closed.

22 Responses to “Kryptys Lietuvos saugumui”

  • Martynas parašė:

    p. Remigijau, su visa pagarba pareiškiu, jog jūsų naudojamas žemėlapis yra pasenęs.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Tikrai taip. Štai kaip būna, kai pats tingi lipdyti žemėlapius ir pasinaudoji senais iš interneto 🙂

  • Pilėnas parašė:

    kad Rusija per didelė ir per galinga, yra vergo mentaliteto išraiška. Ir ji veda tik į vergo būtį.(y)

  • Neringa parašė:

    Kaip visada labai teisingai sudeliotos mintys 🙂 Prie viso sito dar prideciau tai, jog Lietuvai verkiant reiktu padidinti lesas, skiriamas krasto apsaugai. Turint toki kaimyna – apgailetina sitaip nesirupinti savo saugumu ir tiketis, kad bedai uzklupus ta padarys kiti. Nors aisku dabartinej pozicijoj esantiems tai turbut yra neaktualu, nes jiems “svarbeuse – zmogus!”

  • Prajuokinot parašė:

    Palyginimas su Šveicarija tai mažų mažiausiai juokingas 😀 nu gi visiška nesamonė

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Smagu, kad bent prajuokinau. Nors kodėl – taip ir nesupratau…

  • hmm parašė:

    jeigu ka sveicarijoje ginklu reguliacija nera ”extremely permissive”. yra atviksciai, sveicarai turi viena griezciausiu reguliaciju europoje.
    lietuvai reiketu mokintis is israelio, taip kaip tai daro suomija. visgi esame siaures jeruzale.
    ir manau reiketu sugrazinti privaloma karini lavinima(iskaitant moteris!)

  • Kirvis parašė:

    Kroatija šiaip ne tik NATO, bet ir ES narė t.y. turėtų būti violetinė žemėlapyje.

  • giedrius parašė:

    Dar pridurčiau, kad sugyvenimas su tautinėm mažumom taip, kad jos irgi pirmoje eilėje jaustusi šalies piliečiais ir patriotais, o ne laikinais gyventojais ar nuošalyje, yra svarbu. Ta pati Šveicarija vs Ukrainos, Gruzijos problemos su regionais.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Iš tiesų taip. Turėjau ir tai galvoje. Neįsivaizduoju situacijos, kai šveicarijos vokiečiai prašytų Vokietijos globos 🙂

  • Giedrius parašė:

    Puikios mintis, tik viena pastaba – žemėlapis šiek tiek pasenęs, Kroatija jau yra Europos sąjungoje.

  • Nesvarbu parašė:

    Įrašas po įrašo, nebespėju ir komentuoti.
    Remigijau, puikiai žinau tamstos požiūrį į ginklus, bet pripuolus dabar naudotis pasitaikiusia palankia situacija, kai į antra plana nueina sveikas protas o įsivyrauja jausmai, nelabai pritinka solidžiam politikui. (kokiu stengiatės atrodyti visalaiką). Išlaikykite šaltą protą. Paklausykite, jeigu ne manęs, tai bent Vilniaus mero. Padalinkime automatinius ginklus šalyje kuri pirmauja pagal savižudybių skaičių? Kur alkoholis didelė problema? Kur kilus konfliktui paleidžiami kirviai ir peiliai? Čia kas per planas?
    Pasiruošę ginti žmonės.
    Nekalbėkime apie Lietuvą, pažiūrėkim į Ukrainą. Aš pav. nesu toks tikras ar tie žmonės pasiruošę gintis ir kas svarbu ginti valdžią, kurios jie nerinko, kuri pati save tokia Maidane pasiskelbė. Turint omeny dar ir tai, jog yra dvi Ukrainos. (beje, sakoma ir dvi Lietuvos)
    Dėl užsienio investicijų, jos yra ir Rusijoje dar daugiau ir ką? Tai verslo rizika (didesnė ar mažesnė), kurią prisiima užsienio investuotojai einantys į naujas rinkas ir su saugumu, tai niekaip nesurišta. Mes patys nemažai turime verslo interesų Rusijoje. Labiau priklausomi, kaip ir visa Europa.
    Priešų neturėjimas.
    Sakoma, kai turi tokius “gerus” draugus, tai ir priešų nereikia. “mums naudinga, kad čia būtų rusų turistų, verslininkų, ir kad jei žinotų, jog Lietuva yra puiki šalis jiems kaip svečiams ir partneriams“ Turiu puikią idėją o jeigu rusų piliečiams padalintume lietuviškus pasus (dviguba pilietybė) bevizį rėžimą ir dar žemes leistume susipirkti? Palengvintume užduotį Putinui. „Rusai nėra tas pats, kas Rusijos valdžia“ sutinku, bet Rusijos valdžiai šiandien labai lengva Lietuvą rusų akyse vaizduoti, kaip rusofobus, kai dalis Lietuvos politikų to net nebando paslėpti.
    Rusija per didelė ir per galinga, todėl dar labiau neprovokuojame ir leidžiame didžiajam broliui, pasaulio galingiesiems (G8) išsiaiškinti.

  • Leo Lenox parašė:

    „Visi turi žinoti, kad jie irgi gaus mūsų pagalbą.“ (2 % biudžeto). „Paradoksalu, tačiau aukščiau pagal svarbumą esantys veiksniai yra mažai susiję su gynybos biudžetu.“ Turbūt tiesa, filosofiškai žiūrint. Bet biudžetas yra lengviausiai pataisomas.
    Mano klausimas ir būtų toks: kaip bus su tuo biudžetu? Bus kas nors Seime judinama, ar ir toliau visi turės jausti mūsų būsimą pagalbą nekvantifikuojamais būdais?

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Manau, kad kitkas net lengviau taisoma.

      • Leo Lenox parašė:

        Nusiteikimas lengviau, nei biudžetas? Požiūris į valstybę, piliečio teises ir pareigas jai? Bijau, kad emigracijos ir savižudybių mastai Jums prieštarauja.
        Bet dėl biudžeto supratau. Kas ne pensijos, tai nepensijos.

  • Julius parašė:

    p. Šimašiau ar Jūs pritartumėte jog reikia kariuomenės rezervistams į namus išduoti automatinius ginklus bei kitą reikalingą karinę amuniciją? ( šiuo metu yra daug nenaudojamų jau automatinių ginklų AK4-MT, bei begales sandeliuojamos karinės uniformos, kuprinės etc) tai gal geriau šiuos gėrius ne sandeliuot, o išdalinti rezervistams? Jei jau Jūs pritariate šveicarijos pavyzdžiui, tai gal ir įregistruosit sakykime seime pataisą dėl LK rezervistų aprūpinimo? 🙂

    • Remigijus Šimašius parašė:

      N, lyg ir parašiau apie tai, kad pritarriu. O dėl proejektų – memoriu tuščiai registruoti ką nors, kam tik aš ir dar keli/keliolika pritars… Ateis laikas, tikiuosi, kai pritars ir daugiau.

  • Mauras parašė:

    Juliui, su šypsenėle prašančiam Seimo nario išduoti ginklus rezervistams. Man rodos, arba esam neatsakingi, arba galvojam ne apie tikslą, o apie priemones. O kam jie reikalingi namuose, kam juos naudosime – gal duosim vaikams pažaisti? O gal nepatikus valdžios sprendimui, paimsim ir eisim pašaudyti prie Seimo? Man pavyzdžiui išgirdus tokį siūlymą kyla klausimas, ar mes jau arčiau Šveicarijos, ar Čečėnijos, kur savo laiku Dudajevas buvo leidęs kiekvienam vyrui nešioti ginklą (neskaitant alkoholio naudojimo, kur esam arčiau Rusijos). Kuo baigėsi, žinom. Čia aš ne apie Rusijos-Čečėnijos karą, o apie iki jo įsisiautėjusį savivaldžiavimą ir nusikalstamumą. Net Suomijoje, kuri vienintelė iš ES šalių turi sieną su Rusija, bet nėra NATO narė, ir kur vyrai eina privalomą karinę tarnybą ir yra šimtai tūkstančių rezervistų, ginklai kiek matau nedalinami, nors 5 iš 100 turi nemedžioklinius, įsigiję savo noru.

    Manau, kad išeitis yra, ir tam nereikia dalinti ginklų – ginklai turi būti laikomi ten, iš kur juos galima greit paimti, kilus bendram reikalui. Žymiai svarbiau nei išdalinti ir nuolat po ranka esantys ginklai yra veikianti organizacija ir mokymai. Išduoti ginklus (nors tikiuosi to niekad neprireiks) galima bet kada, kai surenkamas rezervas ir aiškūs veiksmai, o nuolatinis ginklo turėjimas savaime nereiškia jokio gynybos efektyvumo.

  • M parašė:

    Aš manau kad Šveicarijos gynyvos modelis yra pats efektyviausias ir pigiausias iš visų. Lietuvoje visiem ginklų išdalinti nepavyktų bet manau atsirastų kokie 200000 stabilios psichikos žmonių, o tai jau būtų daugiau nei pakankamai gynybai kol nato ateis į pagalbą.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos