Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Apie juosteles ir pagarbą Gegužės 9-ąją

Share

, , , , , ,

Comments are currently closed.

6 Responses to “Apie juosteles ir pagarbą Gegužės 9-ąją”

  • Saulutė parašė:

    Ko gero būtų pravartu žinoti kad nacistiška „saulutė“ ir budistiška irba pagoniška saulutė yra du, visiškai skirtingi, simboliai.

  • Nesvarbu parašė:

    Kazkaip labai painu. Tai jus pasisakote uz ar pries fasistus Ukrainoje? Nesvarbu. Nebuvo progos, bet dabar noreciau pasidziaugti kitkuo, kad anksciau ant Gedimino boksto prisieke burys savanoriu, kuri mes vienbalsiai pakrikstijom „men in black“. Zodziu as ramus, nes nuo tos dienos mus saugo vyrai juodais drabuziais. Ziurekit bekariaujant su rusais tik brangiu kostiumu neisipurvinkit, nes bus ne kas. O siaip tai sveikinu tasku neabejotinai uzsidirbote.

    • tikras lietuvis parašė:

      Nušneki, vaiki:
      1.kokie tau dar fašistai Ukrainoje?
      Jei jie ir yra, tai jie yra Rasiejoje – kaip tik tie puola draskyti nepriklausomą šalį;
      2.ir kokie dar rusai?
      Nėra tokių, nes anie save vadina ne rusais, kas būtų рус, o русскими, t.y. rusiškais, aprusintais ar surusintais, kas ir atspindėtų tikrą padėtį (tai yra mišinys ar ne 100 – to užkariautų tautų) – net pats Putinas yra viešai pripažinęs, kad jokios rusų tautos nėra, o yra россияне.
      Taigi teisingai versti tos šalies pavadinimą reikėtų taip kaip tai darė senoliai – Rasieja, t.y. nuo Россия, o tai K.Būga, būdamas tik kalbininkas, bet ne filosofas kažkada pabuvojęs ten sumąstė pavadinimą Tarybų Rusija ir iš to išvedė visokie ir rusus.
      Rusais gal būtų dabar vadinami ukrainiečiais (nuo žodžio kraštinis, galinis – крайний, t.y. nuo menkinamojo žodžio – suprask koks tai atsilikėlis) – juos praeito amžiaus pradžioje dar vadino rusinais, nes kaip tik jų šalis kažkada vadinosi Kijevo Rusia, o Kijevas, kaip buvo rašyta, rusų miestų motina. Kitaip – centras.
      Maskva ir kaip centras naujos valstybės, gi, gimė iš Aukso ordos jarlyko, o ir valdo taip pat kaip ir anais laikais – tokiais pat galvažudiškais metodais.

  • tikras lietuvis parašė:

    Cenzūra? 🙂

  • tikras lietuvis parašė:

    Kur komentarai? 🙂

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos