Remigijus Šimašius

neBlogas laisviems ir atsakingiems žmonėms

Karo Ukrainoje pamokos apie korupciją

Share

, , , , ,

Comments are currently closed.

3 Responses to “Karo Ukrainoje pamokos apie korupciją”

  • Simas parašė:

    Dėl to provokavimo duotį kyšį, tai man rodos ta idėja jau senai sklando ore, nuo pat nepriklausomybės paskelbimo. Tačiau yra du “bet”: 1 – kad tai tampa puikiu įrankiu susidoroti su nepatinkančiais pareigūnais (net jei jis ir sąžiningas ir atsisako imti kyšį, situaciją galima sužaisti taip, kad pinigai atsiduria pas jį, o po to jau pr teismus tegul įrodinėja kad jis ne kupranugaris); 2 – nesu teisininkas, bet kiek žinau bendra teisės praktika neleidžia provokuoti daryti nusikaltimo, o po to jį už tai bausti. Ir čia jau kiek žinai bylinėjimasis aukštai, iki pačio Europos Žmogaus Teisių Teismo.

    • Remigijus Šimašius parašė:

      Viskas teisingai. Tačiau dėl 1 tam ir reikia sudėlioti taisykles ir procedūras, o plius yra teismai, jeigu ką. Dėl 2 – čia ne baudžiamosios ataskomybės reikalas, tad ir baudžiamosios teisės taisyklės dėl provokavimno netinka, nebūtina jas taikyti.

  • Nesvarbu parašė:

    Remigijau, na kokia korupcija? Kada vieną oligarchą valdžioje keičia kitas. Pradėkime nuo to. Sostų kovos – kaip ir sakiau. O šiaip tai pats tamsta politikoje turėtum jau nujausti, kad valdžia sau o paprastas žmogus sau. Bet straipsnis neblogas ir vaizdų nepagailėta., tiek galiu pasakyti.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos